Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Mikkel Jensen skal forsvare amerikansk føring i New York

IMSA 
24/06/23 

To uger efter Le Mans er Mikkel Jensen tilbage på banen, når han sammen med franske TDS Racing skal forsvare mesterskabsføringen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.
 


(Foto: TDS Racing)

En enkelt weekends pause blev det til for Mikkel Jensen, som efter Peugeot-comebacket i 24-timersløbet på Le Mans i forrige uge nu er klar til en ny runde af det amerikanske sportsvognsmesterskab. Denne gang gælder det sekstimersløbet på Watkins Glen i staten New York, hvor danskeren sammen med Steven Thomas, Scott Huffaker og resten af TDS Racing skal forsvare deres føring i mesterskabet, hvor de både topper det generelle IMSA-mesterskab og langdistancemesterskabet Endurance Cup.


(Foto: TDS Racing)

– Det bliver en fed weekend. Watkins Glen er klart min favoritbane i USA, måske endda i hele verden, og jeg har sluttet på podiet de sidste to år, så jeg har store forventninger til weekenden. Det er en bane, som har det hele. Et virkelig hurtigt layout med hældende sving, og samtidig er den vildt oldschool med græs helt tæt på curbs, hvilket betyder, at der er en ret stor risiko for at ryge i muren, hvis blot du sætter et enkelt hjul forkert. Den helt store udfordring bliver at komme gennem trafikken, for med 57 biler til start bliver der trængsel. Alene i LMP2-klassen er vi ni biler til at kæmpe om sejren, og alle er godt forberedte, så det bliver endnu et hardcore amerikansk ræs, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: TDS Racing)

– Vejret bliver en afgørende faktor, for det ligner en våd weekend, både under træning og løb. Det kan åbne op for nogle muligheder og giver kun løbet ekstra spænding.


(Foto: TDS Racing)

Mikkel Jensen, Steven Thomas, Scott Huffaker og resten af holdet bag TDS Racing skal kæmpe mod otte andre teams om startplaceringen, når LMP2-kvalifikationen afvikles lørdag eftermiddag lokal tid. Det seks timer lange ræs på Watkins Glen flages grønt søndag klokken 10.40 lokal tid – det er klokken 16.40 i Danmark. Løbet kan følges live på Viaplay.


(Foto: TDS Racing)

IMSA Sahlen's Six Hours of the Glen

Tidsplan - Watkins Glen

Friday 23 June
4.30 PM (22.30) – Practice #1 (90 min)

Saturday 24 June
8.00 AM (14.00) – Practice #2 (90 min)
1.45 PM (19.45) – Qualifying LMP2 (15 min)

Sunday 25 June
10.40 PM (16.40) – RACE (6 hours)


(Foto: TDS Racing)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Watkins Glen
  • 25/06/23 - Watkins Glen - IMSA
  •