Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Højris og Birch holder føringen blandt de unge og erfarne

TCR Denmark 
22/06/23 

TCR DenmarkIsær blandt Trofeo-kørerne er kørerne skræmmende tætte efter årets to første afdelinger af TCR Denmark.
 

Lars Højris var på Ring Djursland langt fra den fart, som Green Development-køreren viste ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Vestjyden har aldrig haft stor fidus til den korte og kuperede racerbane, og det var tydeligt i weekendens løb. Alligevel kunne han med stabil kørsel akkurat sikre point nok til at bevare føringen i Trofeo-stillingen.

René Povlsen var til gengæld stærkt kørende i sin Audi RS 3 LMS og hentede med to sejre i Trofeo-regi point nok til at bringe sig a point med Højris. Han har 11 point ned til tredjepladsen, som er besat af Johnny Vejlebo. Alfa Romeo-køreren har ikke gjort stort væsen af sig, men med en stabil pointhøst i alle årets løb er han alligevel i top tre blandt de erfarne kørere.

Efter en svær weekend på FDM Jyllandsringen er svenske Christian Skaar til gengæld ved at finde rytmen på de danske baner, og på Ring Djursland blev han noteret for en første- og andenplads i Trofeo-klassen. Det bringer ham op på fjerdepladsen foran Kim König, der havde en udfordrende weekend i de djurslandske bakker.

Udfordrende var også Allan Kristensens weekend. Efter en kollision med Anton Bergström i første heat var tandstangen i Meteor Racing-kørerens Audi defekt, men hverken teamet eller andre Audi-teams lå inde med lige netop dén reservedel, og dermed måtte han nøjes med at se de to følgende løb fra pitten. Den slags koster dyrt i mesterskabet, hvor han nu deler sidstepladsen med Niels Nyboe.

Rytter satte turbo på ambitionerne

Gustav Birch fører stadigvæk an i U25-mesterskabet for kørere under 25 år, men den dobbelte heatvinder, Silas Rytter, er med sin succesweekend rykket frem til andenpladsen, bare ti point fra Birch. Silas Rytter leverede i dén grad varen, da han både i andet og tredje heat kørte sin Hyundai i30N TCR til sejr, og jublen fra Insight Racing's mekanikere var bestemt velfortjent. Nu skal han så holde niveauet i resten af årets løb, som byder på flere ubekendte i form af Falkenberg og Copenhagen Historic Grand Prix.

Bare syv point bag Rytter er en anden debutant; Kevin Brandsborg. Honda-køreren fra TPR Motorsport vandt DS3 Cup i fjor - foran blandt andet Silas Rytter - men på Ring Djursland var der ikke meget, han kunne stille op.

Til gengæld er Michelle Halder på fjerdepladsen ualmindeligt velkørende. Den tyske racerpige var den kører, som Jan Magnussen på vej op gennem feltet havde sværest ved at komme forbi, og hun har for længst bevist at hun hører til i TCR Denmark. Der skal ikke meget til, før hun blander sig helt i toppen.

Marius Solberg Hansen tog i weekendens andet heat en flot tredjeplads i sin Audi RS 3 LMS. Auto Lounge Racing-køreren har fundet mere fart i raceren siden debuten på FDM Jyllandsringen, og det kunne godt tyde på, at han bliver én som der skal holdes øje med i løbet af sæsonen.

Nederst i U25-tabellen er Anton Bergström, som lader til at have udfordringer med skiftet fra Honda til Audi. Der kom heldigvis flere point på kontoen end ved Åbningsløbet, men den fine form, som svenskeren viste i sidste sæson, er stadig et stykke væk. Måske et besøg til den mere hjemlige Falkenberg Motorbana kan give genrejsning til TPR-køreren?

Husk, at du kan se eller gense alle årets løb i TCR Denmark på DRTV-appen eller drtv.dk.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 18/06/23 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •