Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Teknikken og konkurrenterne drillede Eilertsen

Legends Car Cup 
20/06/23 

Legends Car CupDet blev ikke nogen helt nem weekend for Team Eilertsen Racing, da den 3. afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cup 2023 blev kørt på Ring Djursland nær Tirstrup.
 

Holdet fra Espergærde har samlet på en del fjerdepladser i år, hvor fire ud af de otte kørte heats forud for weekenden var blevet fuldført på netop P4. Med en anden og en tredjepladsen vidste Henrik Eilertsen dog at der var potentiale for mere, og det var målet at vise det på netop den kuperede bane.


(Foto: JJ Media)

Weekenden startede med en træning lørdag formiddag, hvor Henrik satte 18. hurtigste tid ud af de 36 deltagere. Det primære fokus lå dog på Masters kategorien, som er mesterskabet for kørere over 40 år.

I Legend Car gives der point allerede i kvalifikationen, så her var der ekstra fokus på at få sat en god tid. Det blev en lidt rodet affære, da der kom Safety Car midtvejs i kvalen, så tiderne ikke kunne forbedres. Heldigvis var der nogle minutter mod slutningen, hvor der igen kunne sættes hurtige tider. Her lykkedes det Eilertsen at sætte 4. hurtigste tid blandt Masters kørerne, og en generel 15. plads.

Da man vender top-20 rundt til Heat 1, betød det 6. startposition til det løb, som allerede skulle afvikles lørdag eftermiddag.


(Foto: JJ Media)

Som altid bliver der gået til stålet i klassen, hvor de hurtige kørere kommer blæsende bagfra, mens de langsommere forsøger at holde placeringerne oppe foran. Det gik rigtig fint for den lille blå racer med startnummer 69 på døren, som lå i top-10 gennem den første del af løbet.

Fokus lå dog ikke på et generelt resultat, men at holde sig godt placeret i forhold til de andre kørere i Masters kategorien. Den taktik så også ud til at fungere fint indtil sidste omgang, hvor Henrik blev ramt ikke blot en men hele to gange af konkurrenter, hvilket sendte ham 8 pladser længere ned i feltet, og en træls 8. plads blandt Masters kørerne. Især træls når en af de angribende kørere sluttede foran, på trods af en tidsstraf for netop kontakten.

Men der var ikke andet at gøre, end at komme op på hesten igen til heat 2, hvor der skulle startes fra 19. startposition, hvilket burde have været længere fremme, hvis ellers ikke der havde været kontakt i det første løb.


(Foto: JJ Media)

Eilertsen fik en god start på heatet, og kom et par pladser frem i feltet. Især blev det til nogle gode dueller med andre Masters kørere. Dog drillede gearskiftet på bilen en lille smule. Det nye Quick-shift system, som var blevet monteret til denne weekend, blev af og til elektronisk forstyrret af radioen, som teamet brugte til at kommunikere med pitten. Så det gav lidt hastighedsmæssige problemer ude på banen.

Heatet blev dog gennemført på 4. pladsen blandt Masters kørerne, og 17’er generelt.

Weekendens sidste heat blev startet fra 18. position. Da de fem røde lamper slukkede, mente dommerne at Henrik havde været lige hurtig nok på koblingen – og det gav en strafbane, hvilket koster omkring 3 sekunder ude på banen. Så fra at have vundet et par placeringer, tabte han dem igen. Der kom Safety Car midtvejs i løbet, da en anden kører var kørt af banen, og den bil skulle fjernes af hensyn til sikkerheden.

Men da løbet blev givet frit igen, var der kun en vej – og det var fremad. Og overhalet, det blev der. Så Henrik Eilertsen endte med en generel 16. plads, og en 5. plads i Masters.


(Foto: JJ Media)

Weekendens resultater betyder at 4. pladsen i mesterskabet bibeholdes.

Nu har holdet to måneders sommerferie fra Legend Car, da de først kører igen på FDM Jyllandsringen i slutningen af august måned i forbindelse med Grand Prix Danmark.

Inden da er der dog et racerløb tæt på hjemmet. Copenhagen Historic Grand Prix får desværre ikke besøg af Legend Car racerne i år, men da Henrirk også har en Ford Escort 1300 til at holde i garagen – som han for øvrigt har vundet med hele to gange ved CHGP i 2019 og 2021, kan det være at den bliver støvet af, for en enkelt weekend. Men det går teamet stadig og tygger lidt på.

Ha’ en god sommer alle sammen – vi ses i august måned.

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Ring Djursland
  • 18/06/23 - Ring Djursland - Legends Car Cup
  •