Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Silas Rytter vinder foran Magnussen og landets bedste TCR-kørere

TCR Denmark 
18/06/23 

TCR DenmarkDen bare 17-årige sæbonit imponerede alle, da han i søndagens afdeling af TCR Denmark på Ring Djursland løb med ikke bare én, men hele to af dagens tre heatsejre.
 


(Foto: Grippo)

Det skete efter en stærk lørdag, hvor han i den indledende tidtagning var hurtigste kører på banen og kvalificerede sig til den endelige kvalifikation, hvor de ti bedste kørere dyster om startplaceringen til første heat. Her blev det kun til syvendebedste omgangstid; men omgangstiden fra den indledende tidtagning blev ikke slået.

- Det gik rigtig fint i den første halvdel, men jeg kunne bare ikke få samme fart ud af bilen bagefter. Det var som om, den var blevet mere levende, men det kan også være at jeg var blevet lidt rystet af pludselig at være hurtigst, siger Silas Rytter, der som beskrevet var alt andet end færdig med at køre stærkt.

I søndagens indledende heat kørte Silas et relativt roligt løb, hvor han kunne avancere en enkelt plads fra syvende startplacering til en sjetteplads; nok til at starte næste heat fra femtepladsen. Og herfra gik det stærkt.


(Foto: Grippo)

Efter første sving var nordjyden fremme på fjerdepladsen, og efter nogle omgange var han fremme på andenpladsen, hvorefter der blev lagt pres på den førende konkurrent. Halvvejs i løbet satte Silas en overhaling ind og overtog uden stort besvær føringen for så at køre et lille forspring ud. Dermed var første TCR-sejr i hus, og den kombinerede pointhøst fra de to første løb havde han tillige sikret sig pole position til finaleløbet.

Skulle en 17-årig knægt vælge et tidspunkt at få sommerfugle i maven på, var det uden tvivl på startgridden til finaleheatet, hvor 19 af landets bedste kørere - inklusive Le Mans-legenden og idolet Jan Magnussen - holdt bag ham, alle ivrige for at overhale ham. Men Silas holdt hovedet koldt og lavede en flot start, hvorefter han lod sin Hyundai i30N TCR gøre arbejdet. Mens konkurrenterne kæmpede indbyrdes bag ham, trak han et næsten fire sekunders forspring, mens han holdt øje med hvad der skete bag ham.

Men Silas kunne ikke røres, og som eneste kører indtil videre i år står hans navn nu på to heatsejre i TCR Denmark 2023.

- Det har godt nok været en vild weekend! Jeg er jo ret glad for Ring Djursland, og jeg fornemmer at Hyundai'en også gør det rigtig fint heroppe, men ligefrem at være hurtigst i tidtagningen og ende med to heatsejre er altså noget helt andet, siger Silas, som høstede store klapsalver ved præmieceremonien.


(Foto: Grippo)

- Jeg havde ærligt talt ikke regnet med at det skulle gå så godt. Fokus har hele tiden været på at lære mest muligt, men jeg siger ikke nej tak til hverken mesterskabspoint eller pokalen, griner Silas, som sender en stor tak til teamet bag ham:

- Insight Racing har gjort et fantastisk stykke arbejde igen i denne weekend. Jeg har haft en bil, som jeg kunne køre stærkt i, og vi har arbejdet godt med at skabe resultaterne, så pokalen er også rigtig meget deres fortjeneste, lyder det fra Silas, som også var weekendens bedste TCR-kører under 25 år; det kastede også en pokal af sig.

Nu er der tre ugers pause, før sidste løb inden sommerferien køres på Falkenberg-banen i Sverige. Det køres den 8-9. juli og kan følges live på DRTV-appen.


(Foto: Grippo)

Se eller gense Silas' sensationelle sejre
Danmarks Radio følger TCR Denmark tæt gennem 2023-sæsonen, og alle løb kan ses eller genses på DRTV.dk:
Gå til TCR på DRTV

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 18/06/23 - Ring Djursland - TCR Denmark
  • Sensationel TCR-sejr til Silas Rytter
  •