Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Sensationel TCR-sejr til Silas Rytter

TCR Denmark 
18/06/23 

TCR DenmarkDen 17-årige nordjyde løb med to heatsejre ved Juniløbet på Ring Djursland, mens Jan Magnussen kæmpede sig frem gennem feltet af flere omgange.
 


(Foto: Stump Foto)

Der blev leveret dramatik, spænding og herrefights hele vejen gennem TCR Denmark-weekenden på Ring Djursland. Allerede efter lørdagens tidtagning stod det klart, at der i søndagens første heat ville være spænding fra start til slut. Jan Magnussen var nemlig henvist til bagerste startplacering efter ikke at have sat en omgangstid på grund af tekniske problemer med hans CUPRA Leon Competecion.

Ganske som ventet skød den erfarne racerkører frem gennem feltet og havde allerede inden løbets andet sving overhalet fem konkurrenter. I front havde polesitter Nicolai Sylvest taget starten og lagde hurtigt et forspring ud til Kevin Engman og Gustav Birch.

Alt imens Magnussen én placering ad gangen kørte sig frem i klassementet, havde Kasper H. Jensen fået fart i sin Honda Civic Type-R og overhalede først sin GMB Motorsport-teamkammerat, Gustav Birch, for kort efter at sætte en veludført overhaling ind på Kevin Engman. Herefter gik jagten på den førende Cupra med Sylvest bag rattet, men nordsjællænderen havde for solidt et forspring til at den regerende mester kunne nå ham inden målstregen.

TPR Motorsport's Anton Bergström kom i nærkamp med Meteor Racing's Allan Kristensen. Efter lidt gnidninger i svinget for enden af Trapperne fortsatte deres nærkontakt et par hundrede meter længere, før Allan Kristensen måtte strække våben og køre ind til siden.

Jan Magnussen kørte over målstregen på en flot syvendeplads, men den efterfølgende tekniske kontrol af bilerne viste, at der ikke var tilstrækkeligt med benzin tilbage i tanken på Magnussens Cupra til at der kunne tages en prøve. Dermed var han diskvalificeret fra heatet, hvilket betød at han igen i andet heat måtte starte fra bagerste startplacering.


(Foto: Stump Foto)

I det andet heat trak Marius Solberg Hansen fra pole position, mens både Michael Markussen og Silas Rytter drog nytte af inderbanen rundt i det første sving og slap forbi både Philip Lindberg og Michelle Halder. Efter få omgange kom en aggressiv Michael Markussen forbi Solbergs Audi, og kort efter kunne også Rytter overhale nordmanden.

Michelle Halder faldt tilbage til femtepladsen, og bag hende var der masser af action. Kasper H. Jensen og Gustav Birch lå begge bag tyskeren og forsøgte at finde en vej forbi, men bagfra lurede Nicolai Sylvest og ventede på en mulighed for at gå til angreb på Birch. Muligheden kom, og mens nordsjællænderen gik forbi, måtte en travl Magnussen vente et par omgange mere, før han kunne komme forbi den unge GMB Motorsport-kører.

I front af feltet var det tydeligt, at Silas Rytter havde masser af fart i sin Hyundai I30N TCR, og midt i løbet satte han en nøjagtigt udført overhaling ind på Cupra-køreren for enden af langsiden. Herfra så den 17-årige nordjyde sig ikke tilbage og kørte sig til sin første heatsejr i TCR Denmark, mens Markussen kunne noteres for andenpladsen foran bedste Auto Lounge Racing-kører, Marius Solberg Hansen.

Med Rytters heatsejr kombineret med en sjetteplads i første heat, kunne Hyundai-køreren indtage pole position til finaleheatet. Teenageren fik en god start og så sig aldrig rigtigt tilbage, men kørte med et komfortabelt forspring hele vejen til målstregen som årets første dobbelte heatvinder.

Bag Rytter var der til gengæld mere kamp om placeringerne. Nicolai Sylvest bed sig fast i haserne på Kasper H. Jensens Honda Civic og forsøgte ad flere omgange at gå forbi østjyden, men uden held. Efter at have startet på 12. pladsen havde Jan Magnussen kæmpet sig frem til sjettepladsen og kom hurtigt forbi Michael Markussen, hvorefter sigtet blev rettet mod Mike Halders Audi - også ham kom Magnussen hurtigt omkring. Herefter var der ikke mere at hente for den uheldige Auto Lounge Racing-kører, der med en fjerdeplads har hentet en pæn samling point til mesterskabet til trods for en svær weekend.


(Foto: Grippo)

Med Silas Rytter som ny løbsvinder i TCR Denmark er der indtil videre fem forskellige vindere af de seks heat, der er blevet kørt. Det vidner om en tæt konkurrence i den danske kongeklasse.

Næste løb på TCR Denmark-kalenderen er Västkustloppet på Falkenberg Motorbane i Sverige. Om tre uger kører serien sit første løb på banen, og som altid kan det hele ses live på DRTV.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Ring Djursland
  • 18/06/23 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •