Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Storslået internationalt karting-event i Rødby

Go Kart 
18/06/23 

243 tilmeldte deltagere, mere end 1000 tilknyttede mekanikere og flere tusinde tilskuere. Rødbyhavn tiltrak sig i weekenden flere mennesker, end der normalt ses på de kanter.
 


Starten går i OK Junior på Rødby Karting Ring
(Foto: Kristian Rasmussen)

Årsagen er naturligvis tredje afdeling af EM i gokart, FIA Karting European Championship, der er blevet afviklet på dansk grund. Det første internationale løb i kartingsporten herhjemme i mere end et årti. Og sjældent har et så stort og stærkt felt gæstet dansk grund, da verdenseliten har deltaget i de fire løbsdage i Rødbyhavn.


Dannebrog, DASU-flag og Lolland-Falster Lovestorm-flag vejrer over Rødby Karting-Ring
(Foto: Bo Skovfoged)

Vejret har i den grad været med undervejs, da det er en solbeskinnet gokartbane ved Rødby Go-Kart Klub, der har lagt asfalt til de store, internationale kartingløb. Torsdag forløb med træning, mens der fredag kørtes kvalifikation og de første indledende heats. Lørdag stod den på flere heats, mens søndag bød på de afsluttende superheats og finaler

Det internationale forbund, FIA, deltagere og publikummer har kun haft rosende ord til den lokale klub og alle de frivillige fra motorsportsklubber landet over, der har bidraget til afviklingen af de internationale løb.


Oliver Rasmussen var et af de danske islæt i EM-løbene på dansk grund
(Foto: Kristian Rasmussen)

Resultatmæssigt har weekenden ikke været den allerbedste for de hjemlige deltagere. I alt 19 danskere var tilmeldt EM-afdelingen herhjemme. Og flere af deltagere havde svære kvalifikationer, der er nærmest altafgørende for hvordan din weekend forløber, når konkurrencen er så hård på dette internationale niveau. Videre til finalerne var i OK David Walther (Dragør) og i FIA Karting Academy Trophy Romeo Haagh (København). Desværre var begge kørere involveret i uheld i løbene og måtte se sig selv nederst i resultatlisterne.

Top tre i FIA Karting Academy Trophy i Rødby 2023
1 Vasilieos Apostolidis
2 Max Walton
3 Santino Panetta


Romeo Haagh (Købehavn)
(Foto: Bo Skovfoged)

Top tre i OK Junior i Rødby 2023
1 Oleksandr Bondarev
2 Stepan Antonov
3 Iacopo Martinese

Top tre i OK i Rødby 2023
1 Rene Lammers
2 Gabriel Gomez
3 Alex Powell


David Walther (Dragør)
(Foto: Bo Skovfoged)

”Det er utroligt at se, at man kan arrangere noget så stort her i Danmark – opbakningen fra lokalområdet, fra klubberne i Danmark og alle de frivillige til Rødby Go-Kart Klub har været massiv, og det gode samarbejde på tværs af klubberne og FIA gør mig utroligt stolt,” siger Henrik Møller-Nielsen, formand i DASU.

”Jeg er glad for at der var nogen, der troede på at vi kunne arrangere så store løb her og at de har vist os den store tillid – og jeg håber også på, at alle er tilfredse – vi vil i hvert fald gøre vores ypperste for at gentage dette,” siger Erik Lystrup, der er formand i Rødby Go-Kart Klub.


Karting-verdenseliten på Rødby Karting Ring – her Alex Powell
(Foto: Bo Skovfoged)

”FIA Karting European Championship var et af de events på vores eventkalender som er med til at sprede vores events ud over hele Danmark. Det er vigtigt, at der mulighed for at opleve og give atleter hjemmebane i alle dele af landet,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er offentlig partner på mesterskabet.

FIA Karting European Championship var blandt andet støttet af Sport Event Denmark og Lolland Kommune.

Se alle resultater fra FIA Karting European Championship i Rødby her.

Se løbene fra finaledagen søndag her.

Næste løb i FIA Karting European Championship med dansk deltagelse er Cremona i Italien den 27.-30 juli.