Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Theodors Formel-mareridt blev forværret på Gelleråsen

Formel 4 DK 
06/06/23 

Formula 4 DKHvor længe kan en uheldig stime vare? Theodor Jensen fortsatte den nedadgående spiral ved tredje afdeling af det danske Formel 4-mesterskab i weekenden.
 


(Foto: Grippo)

Efter at have været plaget af tekniske vanskeligheder i årets to første løb, havde den randrusianske racerkører forventet forandringer, da Formel 4-feltet i weekenden besøgte Gelleråsen Arena i Sverige.

Og det så også ud til at problemerne med gearkassen var væk, da Theodor var hurtigste kører i lørdagens træning. Optimismen var derfor let at fornemme, da han lørdag eftermiddag kørte på banen til tidtagningen. Her stod det dog hurtigt klart, at gearkasseproblemerne var tilbage, og Theodor måtte nøjes med fjerde bedste omgangstid.


(Foto: Grippo)

I forlængelse af det tilbagevendende problem traf Theodor sammen med sit bagland en svær, men vigtig beslutning. Efter halvandet års godt samarbejde med Team FormulaSport blev bilen rullet ud af garagen og parkeret hos FSP-teamet, der straks gik i gang med at fejlsøge på gearkassen.

- Det er en stor beslutning at tage, ikke mindst midt i en løbsweekend. Henrik og teamet gav mig en fantastisk opbakning i min debutsæson sidste år, og det er jeg dem meget taknemmelig for. Det gjorde det også endnu sværere at træffe beslutningen, men det var nødvendigt at ryste posen for at finde en løsning på situationen, fortæller Theodor Jensen, der søndag morgen stillede til start med en lynrenoveret gearkasse.

Men det blev ikke til mange meters kørsel for østjyden. Som starten gik, gik motoren ud, og mens konkurrenterne blæste forbi, forsøgte Theodor at starte bilen igen. Lige indtil en konkurrent overså den lilla racerbil og ramte den ved høj fart.


(Foto: Grippo)

Theodor kom ikke noget til ved sammenstødet, men bilen blev voldsomt medtaget, og Theodors løbsweekend var slut, før den rigtigt startede.

- Gearkassen virkede, men vi havde sat en helt ny kobling i, som viste sig at have lidt problemer med at koble ud. Det betød at bilen gik ud netop som jeg skulle til at sætte den i første gear og gøre klar til starten, fortæller Theodor, som ikke er rystet af oplevelsen - men frustreret over endnu en dyr reparation i sigte:

- Både gearkassen og motoren skal formentlig udskiftes på grund af sammenstødet. Det er mange penge, især da vi også skiftede flere dyre dele inden denne weekend. Det har godt nok ikke været den sæson, jeg havde håbet på, slutter Theodor Jensen, der er taknemmelig for den hurtige indsats fra FSP:

- Det var en usædvanlig weekend, og jeg er glad for at Alex åbnede teamet for mig og kæmpede for at få mig klar til start efter tidtagningen. Det var en flot indsats, som jeg virkelig sætter pris på!

Til gengæld kan den østjyske racerkører se frem til næste afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab, der køres på Navarra-banen om tre uger.

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Gelleråsen(Karlskoga)
  • 05/06/23 - Gelleråsen(Karlskoga) - Formel 4 DK
  •