Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Mathias Bjerre blandede sig i toppen på Gelleråsen

Formel 4 DK 
05/06/23 

Formula 4 DKGelleråsens tekniske banelayout passede godt til Mathias Bjerre Jakobsen, som var i toppen af Formel 4-feltet i weekendens tredje afdeling af mesterskabet.
 


(Foto: Grippo)

Den 16-årige racerkører var tredjehurtigst i tidtagningen lørdag, men da starten gik til søndagens første løb, var der kommet ekstra fart i bilen. Mathias kunne efter få omgange gå forbi den førende bil og kørte et komfortabelt forspring ud, men efter tolv omgange gav bilens styretøj op og Mathias måtte parkere bilen fra det, som lignede en sikker sejr.

Weekendens andet løb gav til gengæld ingen problemer. Her kørte den københavnske racerkører sig fra tredje startplacering frem til andenpladsen, hvorfra han lagde pres på for at overtage føringen, dog uden held med at komme forbi.


(Foto: Grippo)

Finaleløbet blev ikke en lige så god oplevelse. En udfordring med gearkassen betød, at Mathias kom langsomt fra start og faldt langt ned i feltet. På trods af problemerne kæmpede Mathias sig tilbage til fjerdepladsen. Bortset fra den mistede topplacering var han godt tilfreds med dagen:

- Min bil skiftede gear uden at jeg havde bedt om det, så da starten gik, var jeg i det forkerte gear. Det gjorde den flere gange i løbet, så det var svært for mig at køre hundrede procent. På den måde er fjerdepladsen bestemt godkendt, siger Mathias Bjerre Jakobsen, der glæder sig over at have været med helt i toppen af feltet:

- Det er ærgerligt med de to defekter, men når bilen kører, er jeg blandt de bedste kørere, og dét er fedt at kunne sige. Nu er vi halvvejs i sæsonen, og jeg kommer til at kæmpe benhårdt resten af året for at få nogle sejre med hjem. Team FormulaSport har gjort et godt stykke arbejde for at give mig den bedste bil, så jeg tror at vi står stærkt i den sidste halvdel af sæsonen.


(Foto: Grippo)

I denne uge er der masser af opgaver på skemaet for den 16-årige racerkører. To eksaminer skal overståes inden turen går til Slovakiaring og endnu en afdeling af det centraleuropæiske Formel 4-mesterskab.

Mathias Bjerre Racing Foto: Grippo

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Mathias Bjerre Jakobsen
  • Gelleråsen(Karlskoga)
  • 05/06/23 - Gelleråsen(Karlskoga) - Formel 4 DK
  •