Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Kortene blev blandet på Gelleråsen

Formel 4 DK 
04/06/23 

Formula 4 DKMagnus Pedersen har overtaget mesterskabsføringen i Formel 4-mesterskabet efter en stærk weekend på den svenske racerbane.
 


(Foto: Grippo)

Årets tredje afdeling af mesterskabet blev kørt sammen med de svenske Formula Nordic-kørere på Gelleråsen Arena; en kort, men krævende bane med udfordrende svingkombinationer. Dem var det Mikkel Gaarde Pedersen, som håndterede bedst i tidtagningen, hvor han tog pole position til weekendens første løb. Det gjorde han foran Magnus Pedersen og Mathias Bjerre Jakobsen.

Det første løb bød på en dramatisk start. Theodor Jensens bil blev holdende stille da starten gik og konkurrenterne kom farende fremad. En svensk kører nåede ikke at undvige den parkerede bil og påkørte Theodor bagfra med to hårdt medtagede biler som følge heraf. Heldigvis var både Theodor og den svenske kører uskadt.

Efter en pause kunne løbet genstartes, og her var det Magnus Pedersen, som tog starten og kørte sig i front af feltet med Mathias Bjerre Jakobsen i hælene. Grundet et problem med benzintilførslen kom Mikkel Gaarde Pedersen ikke til start i heatet og kunne se på, mens mesterskabsrivalerne høstede point.


(Foto: Grippo)

Nogle omgange inde i løbet gik Mathias Bjerre til angreb og overhalede Magnus Pedersen for enden af langsiden. Herfra trak han et forspring ud, men en defekt styrekugle satte en stopper for hans første Formel 4-sejr, og Magnus Pedersen kunne dermed køre i mål som vinder foran Victor T. Nielsen og en særdeles velkørende Oliver Kratsch.

I søndagens andet løb tog Magnus Pedersen igen starten, denne gang med Mikkel Gaarde Pedersen bag sig. De to trak et pænt forspring ud til resten af feltet, men midt i løbet befandt Mikkel Gaarde Pedersen sig nede på femtepladsen efter en snurretur. I stedet kom Mathias Bjerre Jakobsen frem på andenpladsen, mens Victor T. Nielsen tog sig af den sidste podieplacering.

Finaleheatet var tæt på at blive spændende for Mathias Bjerre Jakobsen. Da starten gik, var der kun en smule bevægelse i den rød-hvide racer, og med nød og næppe fik den unge københavner bilen afsted uden at blive ramt bagfra. Det viste sig efterfølgende, at bilen var hoppet op i et højere gear og derfor ikke havde den nødvendige accelerationskraft.


(Foto: Grippo)

Jakobsen kom dog godt efter det og kørte sig op på en fjerdeplads, mens det var Mikkel Gaarde Pedersen, som forrest i feltet endelig havde heldet og teknikken med sig, og kunne køre over målstregen som vinder foran Magnus Pedersen og Victor T. Nielsen.

Weekendens positive overraskelse var Oliver Kratsch, der i sin Formel 5-racer fra Mads Hoe Motorsport kørte sig til en generel podieplacering i første heat, og i de efterfølgende heat var bedste kører i Formel 5-feltet. Den tyske formelkører glædede sig også efterfølgende over en vellykket weekend langt hjemmefra.

Med tre afdelinger af mesterskabet afviklet på lidt over en måned er sæsonen allerede halvvejs for Formel 4-feltet. Næsten tre måneders sommerferie venter nu forude, og efter weekendens hændelser er det Magnus Pedersen, som kan gå på sommerferie som mesterskabsførende - en flot præstation af det lille familieteam fra Djursland.

Næste løb er på Ring Djursland den 2-3. september.

Formel 4 Danmark


Læs mere om:
  • Gelleråsen(Karlskoga)
  • 05/06/23 - Gelleråsen(Karlskoga) - Formel 4 DK
  •