Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Glad Sport klar på dobbelt hjemmebane

DM Rally 
25/05/23 

Der venter et velkendt område for Glad Sports to mandskaber, når Rally Vestsjælland i pinsen afvikles som anden afdeling af Dansk Super Rally med start i Kalundborg og mål i Sorø.
 

”Der er næsten tale om to gange hjemmebane i samme løb for os,” siger Jacob Madsen (Ruds Vedby), som med Line Nedergaard (Fårvang) stiller op i deres Peugeot 208 Rally4 i Rally Vestsjælland.

”Løbets første del starter i Kalundborg, hvor vi har base med vores rallyværksted, og her skal vi lørdag to gange igennem tre hastighedsprøver i lokalområdet. Søndag kører vi anden del, som har mål i Sorø, hvor Kenneth og jeg har haft mange gode timer og oplevelser med vores tid i Suzuki-tiden med Anders Lysen som teamchef.”


”Det bliver reelle landevejsprøver, vi skal køre,” siger Mette Felthaus.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

To sjællandske klubber er gået sammen om at arrangere Rally Vestsjælland, der er anden afdeling af Dansk Super Rally. Det er Kalundborg og Omegns Motorklub og Slagelse Auto Sport. Slutresultatet er blevet et rally med otte hastighedsprøver, som skal køres over to dage, og en samlet distance på over 150 km.

”Det er positivt, at to klubber er gået sammen om at skabe et fælles løb, hvor der virkelig er kommet længde på det. Det er dejligt, at det har kunnet lade sig gøre på denne her måde,” siger Jacob Madsen, mens co-driver Line Nedergaard tilføjer:

”Det er så godt, at de to klubber er gået sammen, og at vi får et langt løb,” siger hun. ”Det er fedt, at vi får aftenkørsel lørdag aften. Det minder om det, vi oplevede til Rallye Sulingen, og det skal nok blive udfordrende. Det er helt klart et løft af niveauet for løb herhjemme.”

”Jacob og jeg har knapt fået børstet støvet af efter Rallye Sulingen. Jo, 208’eren er selvfølgelig blevet vasket og efterset, og køredragterne har også været i vaskemaskinen. Men vi er klar til at kæmpe om et nyt topresultat.”

Det er Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) også. De starter i deres succesfulde Peugeot 208 T16 R5.

”Sammen med Rally Stoholm kommer Rally Vestsjælland til at blive et af årets bedste DSR-løb på dansk grund,” slår Mette Felthaus fast. ”Det bliver reelle landevejsprøver, vi skal køre, så det er ikke svært at sætte sig op til løbet. Det er sådanne hastighedsprøver, som gør, at jeg er andenkører hos Glad Sport.”

”Landevejsprøverne i Rallye Sulingen havde mange vinkelsving. De er ikke så udfordrende. Kenneth og jeg nyder, når der er mange sving, som kræver et samarbejde, hvor andenkøreren skal levere noterne præcist og følge med pacet i bilen. Dem ser det ud til, at vi får i weekenden.”


Efter en DM-start på udebane er der dømt hjemmebane for Glad Sport.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Mens Mette Felthaus har fulgt med i forberedelserne på afstand, har flere af Glad Sports medlemmer været med til at gøre Rally Vestsjælland muligt. Hun var selv med til at arrangere DM-premieren i 2018 og kender til problematikken.

”Når man har været med til at samle underskrifter og gøre løbet muligt, er det også vigtigt, at man lader arrangørhatten blive derhjemme, når man tager styrthjelmen på. Det håber jeg, at Kenneth gør,” siger Mette Felthaus.

”For to år siden ved DM-rallyet i Kalundborg havnede vi i et stengærde, og det skal vi ikke gøre i år,” slår Kenneth Madsen igen. ”Den hastighedsprøve bliver i år den første i Rally Vestsjælland, og her skal vi ikke stoppe.”

Kenneth Madsen forventer dog, at han og Mette Felthaus bliver udfordret ved Rally Vestsjælland.

”Med 150 km hastighedsprøver bliver det et langt løb, hvor mange ting kan ske,” siger han. ”Vi er på hjemmebane, men vi er ikke de eneste, som kender området. Jeg tror, at det bliver sværere end tidligere. Simon Vallentin er også på hjemmebane, og han kommer sikkert tættere på.”

Rally Vestsjælland starter lørdag 17.00 fra Bilcentret Peer Glad i Kalundborg, hvorefter der følger tre hastighedsprøver, som gennemkøres to gange inden nattepausen. Rallyet genstarter lørdag med fem hastighedsprøver, som skal gennemkøres to gange, inden holdene ved 17-tiden kommer i mål på torvet i Sorø.

Glad Sport


Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • Kenneth Madsen
  • Line Nedergaard
  • Mette Felthaus
  • Glad Sport
  • Kalundborg
  • 28/05/23 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •