Eilertsen fandt farten i Midtjylland

Legends Cup
24/05/23

Legends Car CupDer var god fart i den lille blå racer, da Team Eilertsen Racing deltog i 2023 sæsonens anden afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cup på FDM Jyllandsringen.

Teamet fra Espergærde kom til weekenden som toer i Masters mesterskabet, som er for kørere over 40 år.

Henrik Eilertsen har tidligere vist rigtig god fart på banen, men ikke altid fået den belønning på pointkontoen, som der egentlig var lagt op til. Det ville han forsøge at rette op på.

(Foto: JJ Media)

Weekenden startede med en træning lørdag formiddag. Her blev det til en 24. plads blandt de 36 deltagende biler, hvilket på papiret ikke var prangende, men det hang også sammen med masser af trafik på banen, hvor ikke alle kørere kørte lige hurtigt – og når man så skulle overhale en konkurrent, kunne det nemt koste tid på uret.

Derfor var planen at finde lidt ledig asfalt, da kvalifikationen skulle køres lørdag eftermiddag, og ellers slå til, ligeså snart at muligheden bød sig. Og den taktik skulle hurtigt give pote. Kvalifikationen blev afbrudt af en masse Safety Car perioder, da flere konkurrenter kørte af banen, i forsøget på at sætte hurtige tider.

Men Eilertsen slog til, og satte 10. hurtigste tid af alle, hvilket var Legend karrierens bedste resultat. Samtidig var han den næsthurtigste Masters kører, hvilket gav mange gode point til mesterskabet.

Senere på eftermiddagen skulle Heat 1 køres, og som altid blev top-20 vendt rundt. Det betød 11. startposition. Med det samme blev der kæmpet hårdt i feltet, hvor de hurtigere kørere pressede på bagfra, samtidig med at de langsommere ville forsøge at holde deres pladser forrest i feltet. Det gjorde også at der skulle overhale mere eller mindre konstant.

På løbets 3. omgang kom Henrik side om side med to andre kørere, og ville forsøge at bremse sig udenom i det første Sving. Dog slap asfalten op, inden overhalingen var fuldendt, og så sluttede løbet i sandkassen.

Derfor var det en super ærgerlig kører, som kunne bruge lørdag aften på at rense bilen, så den ikke lignede en deltager fra Dakar rally.

Søndag eftermiddag blev weekendens andet heat kørt, og fra 19. startposition skød Eilertsen hurtigt fremad, og var oppe som 13’er allerede efter den første omgang. De næste 11 omgange blev brugt på yderligere avancement, så målstregen blev krydset som 11’er generelt, og tredjepladsen blandt Masters kørerne.

Weekendens sidste heat blev startet fra 17. position. Igen blev det til et hurtigt avancement op gennem feltet, hvor størstedelen af løbet blev tilbragt på 13. position +/-.

Efter løbet blev der dog givet en 20 sekunders tidsstraf til Eilertsen, da en af overhalingerne var sket i en Gul Flagzone, som han havde overset under de mange dueller ude på banen, hvilket for øvrigt også skete for flere andre kørere. Så det sendte ham ned på 23. pladsen generelt, og på en 9. plads blandt Masters kørerne. Efter weekenden indtager Henrik Eilertsen stadig 4. pladsen i Masters mesterskab. De tre foranliggende er dog rigtig gode til at fordele pointene mellem sig, så der er ikke ret langt pointmæssigt op til dem.

Den næste løbsweekend for Team Eilertsen Racing bliver den 17.-18. juni på Ring Djursland.