Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Lærerig drømmedebut i TCR Denmark for Silas Rytter

TCR Denmark 
22/05/23 

TCR DenmarkDet nordjyske racertalent fik den start i dansk motorsports kongeklasse, som han havde drømt om: Masser af læring og en flot afslutning.
 

Nerverne var til at mærke, da Silas Rytter lørdag formiddag satte sig bag rattet af Insight Racings Hyundai I30N TCR og kørte ud til første træning på FDM Jyllandsringen. Forud for årets første løbsweekend har den 17-årige racerkører ikke kørt så meget som en meter i bilen, så der var meget at lære - og ikke meget tid at lære det i.

Ikke desto mindre var Silas hurtigt oppe i et fornuftigt tempo, som placerede ham midt i det stærke TCR-felt, hvor kørere som Jan Magnussen og Kasper H. Jensen kæmper helt i front. Lørdagens træninger gik med fokus på at lære mest muligt inden søndagens tre heat stod for døren.

- Det er nok den største udfordring, jeg har haft som racerkører indtil videre. Jeg har haft to træninger og en tidtagning til at lære bilen at kende og komme op i tempo, og samtidig har jeg skullet lære at håndtere launch control til starten af løbene. Der har været nok at se til, fortæller Silas, der kvalificerede sig som 15. hurtigste kører til det første løb.

Trods det var hans første start i et TCR-løb og første gang, den avancerede startprocedure skulle sidde lige i skabet, fik Silas en god start og kunne allerede efter den første omgang avancere to pladser frem. Fremskridtet stoppede ikke der; da blev krydset for sidste gang kørte han i mål på 11. pladsen.


(Foto: Grippo)

Læringskurven fortsatte til gengæld opad. I det næste heat var der masser af action i feltet, og hovedprioriteten i debutweekenden var at holde hovedet koldt og få bilen med hjem i ét stykke. Det var tæt ved at gå galt, da Hyundai'en blev holdende på startgridden mens alle konkurrenterne stak af. Der gik nogle sekunder, før Silas fik gang i bilen og kunne indlede jagten op gennem feltet.

Og jagtet blev der. Efter første omgang var Silas fremme på 13. pladsen, og halvvejs gennem løbet var den hvide Hyundai fremme på 11. pladsen, hvorefter jagten gik ind på den forankørende. Det lykkedes ikke at komme forbi, men forsøgt blev der ad flere omgange.

I finaleheatet fortsatte den gode stil. Fra 12. pladsen skød Silas frem i feltet og var hurtigt fremme i top 10. Der var til mere i både bil og kører, og med et par velplacerede overhalinger kunne han køre i mål på ottendepladsen. Ganske tilfredsstillende for en 17-årig debutant i den absolutte top af dansk motorsport:

- Det har været den vildeste weekend! Jeg føler det lidt som at komme tilbage til gokartsporten med et vildt tempo og tætte kampe om placeringerne. Det har været mega svært med så mange ting at lære på så kort tid, men jeg føler at jeg er kommet rigtig godt fra start, siger Silas Rytter, som med sin indsats nu er placeret på tredjepladsen i mesterskabet for kørere under 25 år.

- Det er virkelig sjovt at være med i et mesterskab, hvor det er de absolut bedste kørere som stiller op. Teamet har gjort et fantastisk stykke arbejde weekenden igennem, og jeg har lært rigtig meget hver eneste omgang, jeg har siddet i bilen. Nu glæder jeg mig bare til næste løb på Ring Djursland, hvor vi skal fortsætte den gode stil.

Se eller gense Silas' debut i TCR Denmark på DRTV gennem dette link


(Foto: Grippo)

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Jyllandsringen
  • 21/05/23 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •