Legend Car Cup

Kevin Verner fortsætter sin dominans i Legend Car Cuppen

Legends Cup
22/05/23

Legends Car Cup2016-mesteren har nu taget maksimumscorer i fem af årets seks kørte løb

Det var meget tæt på, at Kevin Verner, Silkeborg, havde fuld plade, da han i weekenden deltog i NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen, hvor anden afdeling af årets OK Mobil 1 Legend Car Cup blev kørt. I alle tre løb fik mesteren fra 2016 maksimumpoints, ligesom han også gjorde det ved to af de tre kørte løb, da sæsonen i april blev indledt på Padborg Park.

Kevin Verner (512) og Joachim Lee Holmstoel kæmpe intenst om løbssejrene i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen ved NTG Åbningsløbet.
(Foto: Henning Smed Madsen)

Kun i den pointgivende tidtagning blev Kevin Verner slået. Her var det Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg, som var hurtigst på stopuret, men de to fætre blev udfordret i det første løb, hvor de skulle starte fra tiende startrække. Kevin Verner viste sig at være bedst til at komme frem i rækkerne, men som løbet skred frem, blev overhalingerne sværere og sværere. Med fire omgange igen lå han firer. Med en omgang igen lå han treer, men det lykkedes ham på sidste omgang at passere unge Erik Martinez Soteldo, Morud, men han nåede ikke at komme forbi Masters-køreren Dennis Ladefoged, Hylke, som havde ført det meste af løbet.

Såvel andet som tredje heat blev en kamp mellem Kevin Verner og Joachim Lee Holmstoel. Undervejs byttede de flere gange pladser, men det var Kevin Verner, som kunne trække sig sejrrig ud af duellerne og udbygge sit forspring i mesterskabet foran Joachim Lee Holmstoel. Inden NTG Åbningsløbet indtog Lukas Skov, Silkeborg, her tredjepladsen, men allerede efter en omgang i tidtagningen stod det klart, at det ville blive en udfordrende weekend for ham. Han satte sin bil i sandkassen, fik ingen tid og måtte starte første løb fra bageste række. Michael Søvang Christensen, Grindsted, kunne derfor overtage tredjepladsen i Legend-tabellen.

Såvel i det første som det andet løb var Dennis Ladefoged ubetinget bedste Master-kører, hvor han konstant var i top 3. Det var han også i starten af tredje løb, men så kom det til kamp med den forsvarende mester, Lars Bohnensach Ebbesen, Varde. Det endte med et sammenstød i FDM Jyllandsringens hårnål. Begge kørere kunne dog fortsætte, men ikke helt uden problemer. Dennis Ladefoged blev sat en omgang tilbage, mens Lars Bohnensach Ebbesen blev idømt to strafbaner for at have påkørt sin konkurrent. De to strafbaner betød, at han måtte lade sig passere af tre kørere, men alligevel kunne han slutte løbet på en generel syvendeplads med et solidt forspring til næstbedste Masters-kører, Dan Sørensen, Billund.

Intet mindre end 36 kørere deltog i anden afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. 13 af dem stillede op i det nye 4-cylinder-mesterskab, som afvikles for biler med den motortype, klassen oprindeligt blev introduceret med.

Nils-Bo Riis (119) endte NTG Åbningsløbet med ikke blot at holde alle andre kørere med en 4-cylindret racer bag sig, men også godt halvdelen af det store felt i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen.

Nils-Bo Riis, Jerslev, kom stærkt igen efter skuffelsen ved sæsonpremieren på Padborg Park, hvor han havnede udenfor banen i det første løb og måtte køre sig frem i rækkerne i de næste. Ved NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen var han bedst i tidtagningen og sluttede godt halvandet sekund efter Andreas Straarup, Kolding, i første løb, mens han var bedste chauffør med en 4-cylindret motor i de to næste løb, hvor det tillige blev til to top 12-placeringer generelt.