Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Hvem blander sig i fætrenes lokalopgør?

Legends Car Cup 
18/05/23 

Legends Car CupLegend-topkørerne er på hjemmebane ved NTG Åbningsløbet
Når årets anden afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen køres ved weekendens NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen, er der virkelig tale om hjemmebane for klassens topkørere.
 

Trioen Kevin Verner, Joachim Lee Holmstoel og Lukas Skov bor i Silkeborg indenfor en radius af bare fire kilometer, og når det gælder deres kamp i den populære Legend-klasse, er de også tæt på hinanden. Bare to point adskiller de to fætre Kevin Verner og Joachim Lee Holmstoel i toppen af tabellen, mens Lukas Skov ligger 15 point efter dem på tredjepladsen.


Lukas Skov (224) er den nye silkeborgenser i toppen af feltet i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen.
(Foto: Henning Smed Madsen)

Mens de to fætre er erfarne herrer i klassen – de kørte deres første løb i henholdsvis 2013 og 2019 – så er Lukas Skov forholdsvis ny. Den 18-årige kører debuterede sidste år i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen ved GP Danmark på netop FDM Jyllandsringen, var med ved Night Race på Padborg Park, men har nu kastet sig ud i sin første fulde sæson, hvor han med tre top 3-placeringer i Legend-klassen er kommet godt fra start. Måske kan han ved NTG Åbningsløbet tage sin første løbssejr?

Hele 35 kørere har meldt deres ankomst i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen til NTG Åbningsløbet, og de fordeler sig jævnt over klassens tre divisioner; Legend, Masters og 4-cylindret.

Divisionen for kørere med de ældre 4-cylindrede motorer er blevet meget populær, og den har tiltrukket både erfarne og nye kørere til sporten. Ved sæsonpremieren var det således den debuterende Anders Brødsgaard Straarup, Kolding, som vandt to af de tre løb, mens Claus Christiansen, Smørum, tog den tredje sejr. En dark horse ved NTG Åbningsløbet bliver Jens Østergaard Frederiksen, Vrå, som vender tilbage i feltet.

Masters-klassen kommer ved weekendens løb også til at tælle en comeback-kører. Det er Jan Vestergaard, Sunds, som efter en række sæsoner i standardvogne er tilbage i den klasse, hvor han senest var med i 2015. Blandt de ældre Masters-kørere er der lagt op til heftig kamp, for den firdobbelte mester Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, kom ved sæsonstarten under alvorligt pres fra Dennis Ladefoged, Hylke, og Dan Sørensen, Billund.

Som altid skal deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen køre tre løb på FDM Jyllandsringen. Det første starter lørdag 16.08, mens de to næste løb køres søndag med start henholdsvis 13.40 og 17.10. Alle tre løb kan ses på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.

Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Joachim Lee Holmstoel
  • Kevin Verner
  • Jyllandsringen
  • 21/05/23 - Jyllandsringen - Legends Car Cup
  •