Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Michael Christensen klar til 24 timer i det grønne helvede

Endurance 
18/05/23 

Se med LIVE
Michael Christensen er igen til start i det prestigefyldte 24 timers løb på Nürburgring Nordsløjfen, der i weekenden bliver afholdt med intet mindre end 136 biler til start.
 

Michael Christensen stiller til start i den populære neonfarvede "Grello" Porsche 911 GT3 R fra Manthey Racing med startnummer 911 i den hurtigste klasse SP9 for GT3-biler. I SP9 klassen er 33 biler til start og Christensens Porsche skal kæmpe mod biler fra Audi, BMW, Mercedes, Aston Martin, Ferrari og Lamborghini.


Michael Christensen klar til 24 timer i det grønne helvede.
(Foto: Jan Kaiser)

Med 133 biler til start og stor forskel på hastigheden fra hurtigste til langsomste klasse, bliver det af stor betydning at kunne begå sig i trafikken, når de langsommere biler skal overhales på den mere end 25 km. lange kuperede bane. Den berømte bane, der er en kombination af den moderne grand prix bane og den gamle nordsløjfe, er kendt for at være den sværeste racerbane i verden og byder blandt andet på det berømte oplagte sving "karrusellen", på en 2,6 km. lang langside, en stigning på banen på 18% og et fald på 11%. Flere gange på en omgang slipper alle fire hjul asfalten og afkørselsarealerne er meget små og utilgivende. Det er ikke uden grund at banen kaldes det grønne helvede.

24 timers løbet på Nürburgring har været afviklet siden 1970 og Michael Christensen vandt klassikeren i 2019. Dette års udgave er nummer 51 og Michael Christensen vil forsøge at vinde løbet igen sammen med holdkammeraterne Kevin Estre, Frederic Makowiecki og Thomas Preining.

"Jeg tror det bliver et spændende løb" fortæller Michael Christensen. "Det er meget længe siden, jeg har kørt et 24 timers løb på Nürburgring, hvor der har været grønt flag hele vejen igennem. Løbet har næsten altid været afbrudt undervejs med rødt flag, men vejret tegner til at blive godt hele weekenden, så jeg tror det bliver et hurtigt løb, hvor det er vigtigt at have god fart i bilen og hvor strategien i forhold til vejret, ikke kommer til at spille ind. Så det er vigtigt at have en virkelig hurtig bil, så vi kan kvalificere helt i front og ikke skal til at kæmpe sig frem når løbet starter. Det er en vigtig faktor, at vi kan være med i forreste del af feltet og så forhåbentligt kan være med til at kæmpe om sejren, når vi nærmer os afslutningen. Vores forberedelser har været gode, men man kan altid bruge mere tid på Nürburgring. Men jeg tror vi har et godt setup og så må vi se, om det er muligt at få en sejr mere i hus".

Tidsplan for Nürburgring 24 Hours

Torsdag 18. maj
13.15-15.00 Qualifying 1
20.00-23.30 Qualifying 2

Fredag 19. maj
13.30-14.45 Qualifying 3
17.30-19.15 Top Qualifying

Lørdag 20. maj
12.40-13.25 Warmup
16.00 Start Nürburgring 24 Hours

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Se kvalifikation- og løbsresultater fra Nürburgring her
Og du kan se 24 timers løbet live her
Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Nürburgring
  • 21/05/23 - Nürburgring - Endurance
  •