Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

TCR-debuten står for døren: Det bliver vildt!

TCR Denmark 
17/05/23 

TCR DenmarkSommerfuglene flyver om kap i maven på Silas Rytter. Der varer ikke mange døgn, før han får debut i TCR Denmark mod navne som Jan Magnussen, Kasper H. Jensen og Mike Halder.
 

Og som bare 17-årig racerkører er det ikke uden en vis ærefrygt og nervøsitet, at Silas Rytter tager hul på 2023-sæsonen i den absolutte top af dansk motorsport:

- Der er nogle seriøse sommerfugle i maven. Det kan jeg slet ikke skjule; det er virkelig stort. TCR Denmark er ét af Europas hårdeste TCR-mesterskaber, så at være med her allerede i min tredje sæson efter gokart, er vildt, siger Silas Rytter, der især skal vænne sig til at køre mod én af de danske legender, Jan Magnussen:

- Som barn har jeg fulgt med i fjernsynet, da Jan vandt Le Mans og andre store løb, og bare det at få lov til at konkurrere mod en kører i den kaliber er fantastisk. Han er et kæmpe navn, og det bliver virkelig en fornøjelse at have ham som konkurrent, siger Silas, der håber at kunne køre fra Le Mans-vinderen ved én eller flere lejligheder:

- Jeg tror egentlig at både bilen og talentet er til det ... men Jan har kørt racerløb dobbelt så lang tid som jeg har levet, så jeg tror at hans erfaring gør, at jeg får rigtig svært ved "bare lige" at køre forbi ham, hvis jeg skal være helt ærlig. Men når vi kører på banen, er vi der alle for at vinde, så hvis muligheden er der, holder jeg mig ikke tilbage, lover han.


(Foto: Grippo)

Kort tid inden sæsonstart fik Silas for nylig en mærkbar opgradering af sin bil. I stedet for en ældre Alfa Romeo Giulietta er det nu en Hyundai I30N TCR, som bærer hans navn. Det er en kæmpe mulighed for den unge sæbonit - også selvom han endnu ikke har så meget som siddet i bilen:

- Det er en bil, som har vundet utroligt mange løb og mesterskaber på verdensplan, så materiellet fejler intet. Jeg får travlt med at lære bilen at kende i træningerne, så jeg kan være nogenlunde med i kvalifikationen og løbene, men med den her bil kan jeg ikke få bedre grundlag for at udvikle mig som racerkører. Jeg er dybt taknemmelig for at mit team, Insight Racing, har valgt at opgradere mig på den måde!

For Silas bliver det også første gang i flere år, at han er i så konkurrencedygtigt et felt, hvor han skal forvente nærkampe og lidt knubs undervejs:

- Min første sæson efter gokart var et langdistancemesterskab. Jeg lærte rigtig meget om at køre racerbil og køre taktisk, men der var ikke mange kampe undervejs i løbene. Sidste år var præget af tekniske problemer, så jeg fik faktisk ikke kørt ret meget - og i år er det lidt som at komme tilbage til gokartsporten, hvor der er masser af deltagere i jævnbyrdige biler, og hvor man kommer til at kæmpe for sin plads i feltet. Det glæder jeg mig vildt meget til, slutter Silas Rytter, der får sin debut på FDM Jyllandsringen i weekenden.

Løbene i TCR Denmark vises i år live på DR's platforme. Søndagens første løb vises live på DRTV.dk klokken 11.45, mens de to efterfølgende løb vises fra klokken 14.20 på DR1 og DRTV.dk.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • Jyllandsringen
  • 21/05/23 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •