Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Historisk Motor Club

Classic Day Vejen - Kom og prøv det!

DHMC 
17/05/23 

Under overskriften “Kom og prøv det..." tilbyder DHMC i Vejen nu alle at prøve historisk P-løb den 18. maj (Kristi Himmelfartsdag) i Vejen.
 

Historisk P-løb, også kaldet pålidelighedsløb, er en anderledes måde at bruge sin klassiske bil på og er et godt alternativ til blot køre en tur med termokanden i bagagerummet.

Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver altså en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed og samtidig mødes med andre mennesker med samme interesse.

Ved pålidelighedsløb forstås et løb for biler, fra 1990 eller tidligere, som foregår på offentlig vej, hvor deltagerne skal overholde nogle forskellige gennemsnitshastigheder.
Løbene køres efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nogle punkter, som man skal køre igennem. Undervejs møder man nogle skilte, der noteres i et kontrolkort, så man kan se, om deltagerne har kørt den rigtige rute.
På ruten er der også nogle tidskontroller, hvor det gælder om at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt. Gennemsnitshastighederne kommer aldrig over 50 km i timen, så alle biler kan være med.

I begyndelsen behøver man ikke noget særligt udstyr. 2 personer i bilen, en kuglepen og en lineal, så er man faktisk godt kørende. Langt hen af vejen kan du klare dig med ganske få hjælpemidler.

“Så kom og prøv det..."
Der startes fra Den Gamle Vejenhal, Fuglesangsallé 10, 6600 Vejen , kl. 11.00.
Det koster 100 kr. pr. bil at deltage. Ejer du ikke et klassisk køretøj, eller er den du har, ikke køreklar, så mød bare op i familie-øsen...

Løbet er en del af et landsdækkende arrangement, Classic Day.
Se mere info på hjemmesiden www.dhmc.dk

Ses vi?

På gensyn
Dansk Historisk Motor Club