Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Sprint Challenge Scandinavia

Drømmedebut for Porsche Denmark Racing: Dobbeltsejr på Anderstorp

Porsche
Sprint Challenge
Scandinavia 

16/05/23 

Porsche Denmark Racing ryddede bordet i første afdeling af Porsche Sprint Challenge Scandinavia, hvor Gustav Krogh og Jesper Carlsen sikrede en dobbelt 1-2-sejr på svenske Anderstorp Motorbana.
 

Man kunne ikke have ønsket sig en bedre debut for det nystiftede motorsportsteam Porsche Denmark Racing, som i weekenden stillede op til første afdeling af Porsche Sprint Challenge Scandinavia på svenske Anderstorp Motorbana.

Holdets to biler med Gustav Krogh og Jesper Carlsen kørte nemlig 1. og 2. pladsen i GT4-klassen i begge sprintræs, hvor 20-årige Gustav Krogh blev den helt store vinder med to pole positions, to sejre samt hurtigste omgangstid i begge løb.


(Foto: Porsche Danmark / Armin Hadzic, A1 Work)

- Det har været den fedeste weekend. Vi havde en god anelse om, at vi ville være stærke på farten efter sæsonens indledende testsessions på Mantorp Park, men når man stiller op med et helt nyt hold i en helt ny bil og serie, ved man ingenting, før ræset er i gang. Det gik så over al forventning. Bilen føltes fantastisk. Første løb blev udfordret af et crash på første omgang, men jeg kørte relativt sikkert bilen hjem fra spids efter genstarten. I andet ræs var det sprint fra start til slut, og selvom jeg begyndte at kæmpe med overophedede fordæk mod slutningen af løbet, lykkedes det alligevel at sikre både sejren og hurtigste omgang. Det er fedt endelig at komme i gang med sæsonen og samtidig tage hul på en serie, som er enorm lærerig for min fremtid som racerkører. Stor tak til hele Porsche Denmark Racing for en suveræn indsats, lyder det fra Gustav Krogh.


(Foto: Porsche Danmark / Armin Hadzic, A1 Work)

Tilfredshed var der også at spore hos teamejer Jesper Carlsen, som til sæsonpremieren var bag rattet i holdets anden Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Teamchefen var dermed med til at sikre vigtige mesterskabspoint til det nye danske Porsche-team, men forventer i løbet af sæsonen at kunne give sædet videre til et ungt motorsportstalent.

- En drømmestart, som vi kun kan være stolte over. Det er fantastisk at se, hvordan vores forberedelser har båret frugt. Vi tager fra første afdeling af Porsche Sprint Challenge Scandinavia med en føring i både kører- og teammesterskabet, hvilket giver hele holdet den motivation og gejst, som er så vigtig i den her sport. En stor tak til vores teamchef, Svend-Aage Madsen, samt resten af holdet, til vores sponsorer og ikke mindst til Porsche Danmark. Nu gælder det om at holde stilen og fortsætte den gode udvikling, lyder det fra Jesper Carlsen.

Anden afdeling af Porsche Sprint Challenge Scandinavia afvikles den 30. juni på Drivecenter Arena i nordsvenske Fällfors.

Porsche Danmark


Læs mere om:
  • Gustav Krogh
  • Jesper Carlsen
  • Anderstorp
  • 13/05/23 - Anderstorp - Porsche Sprint Challenge Scandinavia
  •