Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Farten var der næsten på Anderstorp

Formel 4 DK 
14/05/23 

Formula 4 DKDer manglede lige det sidste for at Mathias Bjerre Jakobsens Formel 4-weekend på Anderstorp blev helt som ønsket.

I sin blot anden løbsweekend i Formel 4 gjaldt det den tidligere Formel 1-bane, Anderstorp. En bane, som ingen af feltets kørere har haft mulighed for at træne på forud for løbet.
 

Fredag bød på to træninger på ialt 50 minutter. Ikke meget til at lære de 4,2 kilometer racerbane at kende, men Mathias fandt hurtigt vej rundt på banen og begyndte at forbedre sine tider inden lørdagens tidtagning.


(Foto: Grippo)

Her blev den unge københavner yderligere udfordret, idet en stor del af tidtagningen blev afbrudt grundet oprydning efter en konkurrents afkørsel. Da den var afsluttet var der bare én omgang tilbage at sætte en hurtig omgangstid. Og eftersom alle havde lige travlt med at jagte pole position, var det svært at få en helt fri omgang.

Fra fjerde startposition kom Mathias til gengæld godt fra start, og for enden af den godt 1000 meter lange langside satte han et angreb ind på andenpladsen. Det mislykkedes, delvist på grund af en bagfrakommende, der tvang Mathias og konkurrenten en tur gennem gruset udenfor banen.

Det kostede placeringer, men Mathias kæmpede sig tilbage i feltet og kunne slutte på fjerdepladsen.

- Det var ærgerligt at jeg fik den tur gennem gruset, for jeg følte at der var godt med overskud og potentiale til noget godt. Efter den episode var der ikke helt så godt greb i dækkene, og jeg havde tabt for meget tid til at jeg kunne hente det igen, fortæller Mathias Bjerre Jakobsen, der igen i andet løb startede fra fjerdepladsen.


(Foto: Grippo)

Igen fik han en god start og kæmpede i flere omgange med om tredjepladsen, inden grebet i dækkene blev ringere. Resten af løbet blev en kamp for at holde farten gennem svingene, og Mathias måtte tage til takke med endnu en fjerdeplads - lige udenfor podieplaceringerne:

- Jeg tror, jeg kom på banen med for højt dæktryk. Det føltes som om, grebet forsvandt, da der begyndte at komme varme i dækkene, og så er det svært at holde tempoet oppe. Det var ærgerligt, for banen er fed, og jeg havde farten til som minimum at tage tredjepladsen, siger Mathias, som ikke vil bruge for meget tid på at ærgre sig:

- Jeg har lært rigtigt meget denne weekend, og jeg har et godt udgangspunkt inden vi skal køre næste løb om tre uger. Det har været en god oplevelse at køre på Anderstorp, så nu glæder jeg mig bare til de næste par uger!


(Foto: Grippo)

Der er nemlig godt booket i Mathias' motorsportskalender. Allerede i næste weekend er han i aktion igen; denne gang på Red Bull Ring i Østrig, hvor han stiller op til en afdeling af det centraleuropæiske Formel 4-mesterskab med det schweiziske Jenzer Motorsport-team.

Bjerre Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Mathias Bjerre Jakobsen
  •