Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Svensk mareridtsweekend koster Theodor dyrt i mesterskabet

Formel 4 DK 
14/05/23 

Formula 4 DKTheodor Jensen kom tomhændet fra anden afdeling af det danske Formel 4-mesterskab på Anderstorp i Sverige. Tekniske problemer ødelagde weekenden.
 


(Foto: Grippo)

Ét uheld kommer sjældent alene. Men det er dog sjældent, at uheldene står i kø på den måde, som de stod i kø hos den randrusianske racerkører i den forgangne weekend.

Fredagens træninger var præget af et defekt gearskifte i hans Formel 4-racer, og selvom mekanikerne hos Team FormulaSport ihærdigt forsøgte at få has på problemerne, måtte en ny gearkasse fremskaffes og monteres inden lørdagens tidtagning.

Her fortsatte problemerne dog, for allerede efter én omgang måtte Theodor lade bilen trille ind til siden. Denne gang med en defekt motor - noget, der er næsten uhørt i Formel 4-bilen, som generelt er en meget pålidelig racerbil.

Med en defekt motor er gode råd ved at være dyre. Det lykkedes dog i samarbejde med klassens promotor at få tilladelse til at stille op i en anden Formel 4-bil, og mekanikerne kunne endnu en gang smøge ærmerne op; denne gang for at forberede en ny bil til Theodor, som til gengæld fik en drømmestart på løbet.


(Foto: Grippo)

Fra sin startplacering allerbagerst i feltet skød han nemlig frem og udnyttede tumulten blandt de forankørende. På få omgange kørte han sig op blandt de forreste kørere i klassen, men så gik den heller ikke længere - en ny defekt gjorde bilen umulig at køre, og i et langt højresving spandt han af banen og sluttede løbet der.

Efterfølgende undersøgelser viste, at endnu en gearkasse havde givet op, og dermed var weekenden slut for Theodors vedkommende. Sådan en weekend er dyr - både økonomisk og især for mesterskabshåbet:

- Det er så ærgerligt, for nu er jeg over 60 point bagefter i mesterskabet, og det tror jeg ikke bliver muligt at indhente. Samtidig kan vi nu se frem til en halvstor regning for overhovedet at få bilen klar igen. Denne weekend har været så skidt, at det er svært overhovedet at forstå det, siger Theodor, der er taknemmelig for mekanikernes kampånd i weekenden:

- De har kæmpet hårdt for at få mig ud at køre, og de er mindst lige så ærgerlige over det hele, som jeg er. Det er gode folk, og jeg er ked af at vi ikke fik mulighed for at køre et godt resultat hjem, siger han.

Med tre uger til næste afdeling af mesterskabet er der ikke meget tid til at få bilen gjort køreklar igen. Om det lykkes, ved Theodor ikke:

- Det er et stort arbejde at få bilen klar, så det er lidt uklart lige nu. Jeg tror at jeg vil lade teamet komme tilbage til Danmark og få overblikket, før jeg forholder mig til hvad der kommer til at ske. Men jeg håber at være klar på Gelleråsen, for det er en spændende bane, slutter han.


(Foto: Grippo)

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Anderstorp
  • 13/05/23 - Anderstorp - Formel 4 DK
  •