Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Verstappen vinder som sædvanligt

Formel 1 
07/05/23 

Red Bull dræber spændingen
Et bedre løb end Baku. En del overhalinger, en del dueller. Men ingen reel spænding om hvilket team, der ville vinde. Ingen formåede at bruge en god startplacering til noget konstruktivt. Så overhalinger eller ikke - F1 er en sport i krise.
 

De to Red Bull kørere var på hver deres strategi. Perez startrede på mediumdæk og skiftede dæk tidligt, mens Verstappen startede på det hårde dæk og skiftede sent til medium. Hollænderen kom ud bag Perez, men det gik hurtigt. Spørgsmålet er om Perez faktisk har det i sig, at for alvor at udfordre Verstappen. Eller om Verstappen sådan set bare kan vandre igennem resten af sæsonen.

Verstappen vandt foran Perez og det virkede ikke til en skuffende kvalifikation fik nogen betydning for ham. Alonso fik endnu en 3. plads og ligner mere og mere et bud på bronzemedaljerne. Måske lidt som Button gjorde i 2004 da han blev ved med at komme på podiet, men uden nogle sejre. Dybest set var BAR raceren den gang sådan set ikke en vanvittig god bil. Men konkurrenterne havde taget fejl og Ferrari havde fået lavet den rigtige bil. Det er lidt samme situation nu dengang. De, der skulle være de stærke konkurrenter til Red Bull har ikke gjort deres arbejde godt, mens Aston Martin har gjort det fornuftigt. Men om de faktisk er gode, eller de andre bare er dårligere end ventet, er uklart. Fakta er, at resten af feltet sådan set har skuffet i deres præstationer.

Alonsos 3. plads var givet fra starten af. Allerede på første omgang var det pinligt klart, at han ikke kunne tage kampen op med en Red Bull. Endnu mere tydeligt blev det, da Verstappen nåede frem til Alonso, og blæste forbi ham. Idéen med DSR var at skabe nogle flere overhalinger, men resultatet har været at det er blevet svære at forsvare sig mod hurtigere biler, så reglen giver en fordel til de hurtigste og de var ikke det sporten havde brug for.

Russell fik en fin 4. plads, mens Sainz blev nr. 5. Sainz blev straffet for at være for hurtig i pitten. Eller rettere - han blev straffet for at få bremset ned for sent. Hamilton blev nr. 6 efter en sen overhaling på Leclerc, der slet ikke har fundet formen i år. Monegaskeren måtte to gange forbi Magnussen, der begge gange forsvarede sig bravt.

Gasly og Ocon blev nr. 8 og 9 i deres blå Alpine racere, et team der også er langt fra den form de tidligere har haft. Magnussen blev en fin nr. 10.

Ingen udgik, ingen dramatiske øjeblikke og måske nok et bedre løb end i Baku, men spændende? Nej, ikke rigtig.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Miami
  • 07/05/23 - Miami - Formel 1 - FIA F1
  •