Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh: ”Da vi kom i mål, vendte dækket vrangen ud.”

DM Rally 
08/05/23 

IK Motorsport blev i den grad udfordret, da kampen om årets Dansk Super Rally i weekenden blev skudt i gang mellem Bremen og Hannover. Ib Kragh og co-driver Bo Mølgaard sluttede Rallye Sulingen som fjerdebedste danske hold og blev treer i Rally2-klassen for de firhjulstrukne biler.
 

”Det var et megasjovt løb, men det var også hårdt ved materiellet. En stor del af løbet blev kørt i et militærområde, og det var et ekstremt svært område at køre i. Alt kunne ske, for der var huse og træstubbe, du kunne ramme,” fortæller Ib Kragh, som blev udfordret i specielt løbets første del, der blev kørt fredag aften.

”Vi vidste, at der ville komme regn, men ikke hvornår. Bo og jeg havde startnummer 16, og da vi skulle køre den anden hastighedsprøve, havde de første hold nået at køre den i tørvejr, mens regnen begyndte, da vi var i gang. Derefter var vejene fuldstændigt våde.”

”Den tredje hastighedsprøve foregik i militærområdet, og da vi havde kørt to kilometer, skred bilen ud for mig. Jeg nåede lige at få den fanget igen, men næsen kom ind i et buskads. Så skulle jeg lige mærke efter, om alt var ok. Når jeg bremsede, låste hjulene og bilen ville ikke dreje. Den er punkteret, råbte jeg til Bo. Vi måtte køre de sidste 6-7 kilometer på et fladt højre fordæk, og da vi kom i mål, vendte dækket vrangen ud. Heldigvis blev vi ikke fanget af holdene bag os, for der var ikke plads til at overhale.”


Højre fordæk var noget vrangvilligt efter tredje hastighedsprøve.

Efter mål på hastighedsprøven skulle der skiftes hjul, inden teamet kunne køre til servicepladsen og nattepausen.

”På transportetapen begyndte det at ruske helt vildt i rattet. Det viste sig, at vi også havde ramt noget med venstre hjul, så vi faktisk havde to sivepunkteringer,” siger Ib Kragh. ”Men vi var heldige, for der var mange hold, som var røget af under hastighedsprøverne på militærområdet fredag aften.”

Lørdagen bød også på hastighedsprøver i militærområdet. Og udfordringer.

”Vi havde valgt en forkert opsætning fra start, som viste sig at være alt for hård, men det fik vi rettet op på til anden gennemkørsel, hvor vi over 16 kilometer var 35 sekunder hurtigere. Om eftermiddagen lignede hastighedsprøverne mere de danske, og selv om de måske virkede lidt kedelige under notekørslen, var de teknisk også ganske svære,” konstaterer Ib Kragh.

”Jeg synes, at vi er kommet godt fra start. Bo og jeg skulle lige finde rytmen på den første prøve, for den var en udfordring. Bo kom virkelig på arbejde, men det var super god træning for os begge,” siger Ib Kragh. ”Vi har en god bil og et god team, der fungerer. Det er dejligt. Vi er klar til Slagelse.”

IK Motorsport


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Tyskland
  • 06/05/23 - Tyskland - DM Rally - DM
  •