Masser af point for Eilertsen ved sæsonstart

Legends Cup
04/05/23

Legends Car CupDer var masser af point for Henrik Eilertsen, da Åbningsløbet i OK Mobil 1 Legend Car Cup 2023 blev kørt på den sønderjyske Padborg Park.
Det er anden sæson i klassen for Eilertsen, men modsat 2022, som blev kørt i en brugt bil, blev 2023 sæsonen starter i en spritny Legend Cup racer i løbshenseende, som holdet dog havde haft med på nogle testdage i efteråret 2022.

Holdet fra Espergærde var blot et ud af i alt 34 startende hold i Padborg, hvor mesterskaberne dog er delt op i tre underkategorier, alt efter alder og motortype.

Det skelner man dog ikke til på selve banen, hvor det er alle mod alle.

(Foto: JJ Media)

I træningen lørdag formiddag skulle det store felt på banen for første gang, og her satte Eilertsen den 15. hurtigste tid af alle, hvilket var i den bedre halvdel af feltet.

Kvalifikationen ved middagstid gik ikke helt som ønsket. For mange af kørerne var det deres blot 2. eller 3. omgang i den 20 minutter lange kvalifikation, som skulle afgøre startplaceringerne. Der var nogle gule flag undervejs, hvilket betød, at man ikke måtte forbedre tiderne.

Men en 16. startposition var bestemt ikke noget at kimse af – især ved at top-20 blev vendt rundt til Heat 1.

Så fra 5. startposition blev det til en forrygende start for Henrik, som hurtigt var oppe i front af feltet, og faktisk gik i føring halvvejs rundt på første omgang. Han nåede dog ikke at blive scoret som førende i løbet, da en konkurrent smuttede forbi få meter før stregen, som registrerer placeringerne for hver omgang.

Der var godt med pres på gennem alle løbets 12 omgange, men det lykkedes Henrik at køre en generel 11. plads hjem, hvilket samtidig var en 4. plads blandt Masters kørerne, som er kategorien for kørere over 40 år.

Startplaceringen til Heat 2 var en 13. plads, da man kombinerer resultatet fra kvalen og heat 1. Her blev der virkelig lukket op for kamplysten i feltet, og i visse tilfælde, lidt til den gode side. Der kom i hvert fald hurtigt Safety Car, på grund af nogle andre kørere var kørt af banen.

Da løbet blev frigivet, gik der ikke mange meter inden der måtte Safety Car til igen, da nogle flere kørere var kørt af, og en bil endda lækkede noget væske på banen.

Derfor var mulighederne for avancement i heatet også meget begrænset. Med den aggressive kørsel i feltet, og ingen Masters kørere i umiddelbart nærhed, kørte Eilertsen de sidste par omgange med fornuftigt tempo, og holdt sig ude af enhver ballade. Så alt i alt krydsede han målstregen som generel 15’er, og med endnu en 4. plads blandt Masters kørerne.

Heldigvis kørte bilen som den skulle, så chefmekaniker Bjørn Andersen havde en nem weekend på kontoret, hvor han stort bare skulle tank bilen, og tjekke dæktryk inden hvert heat.

Søndag eftermiddag skulle den store finale køres. Løbet skulle igen startes fra 13. position, men heldigvis blev det til 14 supergode omgange, uden nogen former for afbrydelser. Henrik kom hurtigt til at ligge i et lille smørhul, med et par sekunder op til den næste kørere, og nogenlunde den samme ned til den næste. Og så gjaldt det bare om at holde snuden i sporet, og køre endnu en sikker 4. plads i Masters i hus, samt en generelt 13. plads.

Så ikke overraskende indtager Henrik Eilertsen 4. pladsen blandt Masters kørerne. Heldigvis var de foranliggende i mesterskabet gode til at skifte placeringer henover weekenden, så ingen for alvor er stukket af sted.

Den næste løbsweekend for Team Eilertsen Racing er den 20.-21. maj 2023 på FDM Jyllandsringen, hvor det bliver endnu en super weekend, med en masse racerklasser på programmet. Forhåbentlig er temperaturen også lidt højere til den tid, så der forhåbentlig kommer en masse fans og kigger på, og hepper fra tribunerne.