Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Milan Rytter gjorde vildt comeback i sin DS3 Cup-debut

DS3 Cup 
02/05/23 

Det nordjyske racertalent gik fra skrot til slot og fra zero to hero i sin debutweekend på Padborg Park.
 


(Foto: Grippo)

Med en flot gokartkarriere i rygsækken var Milan Rytter klar til nye udfordringer i en rigtig racerbil. Men en kørefejl allerede halvanden omgang inde i lørdagens træningssession kostede dyrt:

- Jeg var så opsat på at få varme og greb i dækkene, at jeg slingrede fra side til side ligesom i gokarten, men pludselig spandt bilen bare rundt og fløj af banen, fortæller Milan, der ramte et skur, hvor banens støjmålingsudstyr var placeret - og det var ikke et kønt syn på hverken skur eller bil:

- Bilen så helt forfærdelig ud, og skuret var mere eller mindre omdannet til optændingsbrænde ... det kunne faktisk ikke rigtigt være værre, fortæller Milan Rytter, som frustreret kunne se en lovende debutweekend løbe ud i sandet.

Men sådan skulle det ikke gå. I motorsportens verden smøger man ærmerne op og går i gang. Nye dele blev hentet mens mekanikerne hos Touringcar Academy-teamet gik i gang med at rette bilens bagende ud. Mange timers hårdt arbejde og et par hundrede meter gaffatape senere stod DS3-raceren klar igen. Ikke helt glat i lakken, og heller ikke i sin kønneste form - men den var klar.

- Det er vildt, at det overhovedet har kunnet lade sig gøre! Jeg er dybt taknemmelig for den indsats, som mine mekanikere har ydet for at få mig på banen igen, siger Milan, som søndag startede bagerst til det første heat - kvalifikationen havde han af oplagte årsager ikke deltaget i.


Alene at komme til start var en præstation - en podieplacering er et mirakel.
(Foto: Grippo)

Og skulle nogen være i tvivl om potentialet hos den unge nordjyde, så fik de noget at tænke på i løbet af de godt 15 minutter, løbet varede. Han fløj frem gennem feltet og kæmpede for at tage tredjepladsen blandt erfarne kørere. En straf for at have overhalet i en gul flagzone kostede dog mulighederne for en sensationel podieplacering:

- Jeg havde godt set det gule flag, men jeg vurderede at jeg var forbi den bil som jeg overhalede, inden jeg passerede flaget. Det var så ikke den rigtige vurdering, så set i bakspejlet skulle jeg nok bare have holdt mig bagved, men sådan går det jo også, siger Milan om straffen, der resulterede i at han sluttede på syvendepladsen. Undervejs satte han til gengæld hurtigste omgangstid af alle kørere i feltet.

Søndagens andet og sidste heat blev til endnu en tur frem i feltet. På trods af en ikke helt optimal start strøg han frem gennem feltet og kæmpede i lang tid med om femtepladsen, men sidst i løbet avancerede han yderligere to pladser og sluttede på tredjepladsen. Dermed var karrierens første banesportspokal i hus:

- Havde du sagt til mig lørdag formiddag, at jeg ville stå med en pokal i hånden halvandet døgn efter, havde jeg nok troet at du ikke var rigtigt rask! Det er helt umuligt at forstå, at teamet ikke bare fik gjort bilen køreklar, men at den rent faktisk også kørte helt fantastisk. Vi fik vendt weekenden fra fiasko til succes, og det kan jeg takke teamet for.

Næste løb køres på FDM Jyllandsringen den 20-21. maj, hvor også TCR Denmark og storebror Silas er på banen.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Milan Rytter
  • Padborg Park
  • 30/04/23 - Padborg Park - DS3 Cup
  •