Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Masser af læring på kontoen efter første Formel 4-løb

Formel 4 DK 
02/05/23 

Formula 4 DKMathias Bjerre Jakobsen fik en god start på sin karriere som formelkører, da det danske Formel 4-mesterskab lagde fra land på Padborg Park.
 


(Foto: Grippo)

Den 16-årige racerkører fra København var allerede i tidtagningen fjerdehurtigst, mindre end et halvt sekund fra den hurtigste kører i feltet. Og fra dén startplacering kunne han i sit allerførste løb i en rigtig racerbil køre i mål på andenpladsen - blot 0,5 sekund efter vinderen.

- Det gik lidt bedre end jeg havde forventet. Theodor (Jensen, Mathias' teamkammerat ved Team FormulaSport, red.) kom godt fra start, og jeg var hurtigt oppe på andenpladsen bag ham. Jeg holdt mig bag ham for at fokusere på at fornemme bilen bare køre løbet, og jeg synes at jeg fik nogle gode erfaringer med allerede der, fortæller Mathias Bjerre Jakobsen.


(Foto: Grippo)

I Formel 4 defineres startrækkefølgen til løbsweekendens andet løb ud fra resultatet fra første løb; dog med den detalje, at de otte bedste kørere starter omvendt. Da starten gik til andet løb var det derfor med Mathias Bjerre Jakobsen på syvendepladsen. Igen arbejdede han sig flere pladser frem i feltet og lå igen og kæmpede med sin teamkammerat; denne gang var det til gengæld Mathias, som på fjerdepladsen kørte først over målstregen af de to.

Finaleheatet startede Mathias fra tredjepladsen, og der var for alvor kommet fart i bilen, så der gik ikke lang tid, før han kunne presse på for at overtage andenpladsen. På fjerde omgang blev et angreb sat ind på teamkammerat Theodor, der lukkede af for forsøget med det resultat at begge kørere endte i sandet.


(Foto: Grippo)

Sådan en situation er langt fra optimal, hverken i forhold til at hente point til mesterskabet eller den gode stemning i et team, så der blev straks indkaldt til teammøde for at rode trådene ud. Og nu ses der fremad:

- Vi har talt episoden igennem, og selvom vi nok stadigvæk ikke er helt enige om hvordan det gik til, så kommer vi videre herfra. Teamet har gjort et flot stykke arbejde frem mod sæsonstart og i vores første løbsweekend, så de fortjener at vi får kørt nogle flotte resultater hjem - og dét skal vi nok komme til, siger Mathias Bjerre Jakobsen, som allerede nu ser frem til næste løb på den svenske tidligere Formel 1-bane, Anderstorp Raceway:

- Anderstorp bliver en stor oplevelse. De danske baner er jo ikke så store, og svinghastighederne heller ikke så voldsomme, så det bliver sjovt at komme på en bane i et lidt større format. Vi har ikke haft mulighed for at træne på banen, så alle kørere har udelukkende prøvet banen i simulator. Det skal nok blive spændende, slutter Mathias.

Bjerre Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Mathias Bjerre Jakobsen
  • Padborg Park
  • 30/04/23 - Padborg Park - Formel 4 DK
  •