Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

DS3 Cup fik en actionfyldt sæsonstart på Padborg Park

DS3 Cup 
01/05/23 

Fart, drama og overhalinger - alle ingredienser til en underholdende løbsweekend var med, da DS3 Cup tog hul på 2023-sæsonen i weekenden.
 

Der gik ikke mere end halvanden omgang af lørdagens træning, før der var action på programmet. Milan Rytter, som har skiftet gokarten ud med en DS3 Cup-racer hos Touringcar Academy-teamet, fik i sin iver for at få varme i dækkene på en morgenkold Padborg Park, så meget rotation i bilen, at den spandt af banen og endte i et skur, som huser banens støjmålingsudstyr.

Bilen var noget medtaget, og en værre start på sæsonen kan man næppe på, så mekanikerne hos Touringcar Academy smøgede ærmerne op og kæmpede en kamp for at få bilen gjort køreklar igen. Og det lykkedes, omend den unge nordjyde måtte stå tidtagningen over.


(Foto: Grippo)

I tidtagningen var der mere fart end action på banen. Martin Jensen, tidligere DTC-kører og nuværende promotor for TCR Denmark og DS3 Cup, var i weekenden trukket i køredragten og tog pole position med fire tiendedele sekund ned til Niklas Abrahamsen.

Søndagens første heat fik en kedelig start for Felix Heiberg. Nordmanden måtte allerede trække sig ud på opvarmningsomgangen med en teknisk defekt.


(Foto: Grippo)

Da starten gik var det med Jaakko Louhi, Niklas Abrahamsen og Dennis Bannergaard side om side mod første sving. En let overbremsning fra den finske kører på ydersiden satte ham på tværs foran Abrahamsen og fortsatte turen baglæns ud i sandfanget.

Efter en safety car-periode fik Dennis Bannergaard til gengæld en forrygende start og kom først gennem det første sving - og siden brugte han ikke mange sekunder på at orientere sig i bakspejlet, for han holdt føringen hele vejen til mål, selvom finske Linda Vekka ikke gav ham lov til at trække et forspring ud.


(Foto: Grippo)

Bag Bannergaard og Vekka var det til gengæld Martin Jensen, som måtte stramme sig an for at holde en fremadstormende Milan Rytter bag sig. Nordjyden lod sig ikke mærke af lørdagens uheld og kørte i stedet feltets hurtigste omgangstider. En stop and go-straf for overhaling i gul flagzone kostede dog muligheden for et godt resultat, men farten var bestemt til stede - han satte løbets hurtigste omgangstid.

Niklas Abrahamsen måtte udgå med en defekt gearkasse efter få omgange, mens Carsten Lorenzen måtte give op i sit første DS3 Cup-heat med manglende turbotryk.


(Foto: Grippo)

Søndag eftermiddag gik starten til weekendens andet løb. Her var Jesper Thomsø forreste mand takket være traditionen, hvor de otte bedste kørere fra første løb starter i omvendt rækkefølge til det næste. Det var til gengæld Dennis Bannergaard, som helt nede fra ottende startposition kørte sig frem til førstepladsen på første omgang, mens Martin Jensen kæmpede sig forbi Thomsø allerede efter få sving.

Mathias Villadsen blev ikendt to strafbaner for at have tyvstartet og faldt derfor hurtigt tilbage i feltet. En duel mellem Jesper Thomsø og Linda Vekka kom til ende i Audi-kurven, da de to kolliderede og beskadigede begge biler. De kunne dog umiddelbart fortsætte løbet, men en ærgerlig Vekka kørte i pit med defekt, mens Thomsø kunne køre i mål med en lettere pyntet DS3-racer.

Fremme i feltet gik Niklas Abrahamsen først forbi Martin Jensen og satte så jagten ind på Dennis Bannergaard. Overhalingen blev sat ind i hårnålen efter Big Mag, men først for enden af langsiden kunne nordmanden med en imponerende sen nedbremsning gå forbi Bannergaard. Herefter gik det kun én vej for Bannergaard, for både Nicolai S. Jonas, Felix Heiberg og Milan Rytter nåede også forbi den gule DS3'er inden det ternede flag faldt. Heiberg måtte dog igen opgive at gennemføre, da en trækaksel knækkede med bare halvanden omgang tilbage af løbet.


(Foto: Grippo)

Således tog Niklas Abrahamsen sejren i årets andet løb foran Nicolai S. Jonas og Milan Rytter, som bestemt må siges at have fået et stærkt comeback efter lørdagens mareridtsstart.

Næste løb i DS3 Cup er til FDM Jyllandsringens Åbningsløb den 20-21. maj.

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 30/04/23 - Padborg Park - DS3 Cup
  •