Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Fætter-kusine-fest i Legend Car – uden en kusine

Legends Car Cup 
01/05/23 

Legends Car CupOm det bliver til en fætre-kusine-fest i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen skal være usagt. I så fald skal en ukendt kusine melde sig på racerbanerne, for ellers er der på baggrund af sæsonpremieren på Padborg Park lagt op til en tæt kamp mellem de to fætre Joachim Lee Holmstoel, Risskov, og Kevin Verner, Silkeborg.
 

Kampen mellem dem er godmodig og til tider drilsk. Udenfor racerbanen. ”Kevin satte et klistermærke på min bil om, at jeg er fan af nummer 512,” sagde Joachim Lee Holmstoel inden starten af første heat på Padborg Park. ”Til næste løb kommer der et klistermærke på Kevins bil.”

På racerbanen er kampen hård, men fair.


Kevin Verner (512) og Joachim Lee Holmstoel (18) gav hinanden plads på Padborg Park, men sørgede for at lægge afstand til forfølgerne i OK Mobil 1 Legend Car Cup ved premieren på Padborg Park.
(Foto: Henning Smed)

Joachim Lee Holmstoel var hurtigst i tidtagningen med Kevin Verner som toer. Sidstnævnte havde dermed et forspring i udgangspunktet til første heat i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, hvor de 20 bedste starter i omvendt rækkefølge. Fra position 19 fik Kevin Verner kørt sig frem til førstepladsen. Joachim Lee Holmstoel vandt også 18 placeringer, men da hans startposition var nummer 20, blev slutresultatet her en tredjeplads. Det næste heat startede de begge fra forreste række, men det blev ikke til den store kamp, for heatet blev desværre afbrudt af flere safety car-perioder. Kampen fandt først for alvor sted i sidste heate, hvor Kevin Verner indledningsvist havde føringen, men hvor Joachim Lee Holmstoel senere kunne gå i front og vinde – og tage mesterskabsføringen.

Med 35 deltagere i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen skete der noget, her, der og alle vegne.

18-årige Lukas Skov, Silkeborg, deltog blot i sin tredje afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, og han førte en god del af første heat, inden han blev passeret af Kevin Verner. Erik Martinez Soltedo, Morud, som bliver 16 år på Danmarkshistoriens sidste Store Bededag, formåede også i sit debutløb at blande sig blandt de erfarne kørere i klassen. I klassens finaleheat var de to unge kørere også med fremme. Lukas Skov kørte sig fra en startposition som nummer seks frem til tredjepladsen, men konkurrencen er hård i toppen af feltet. Det måtte Lukas Skov sande, da en række Masters-kørere begyndte at presse på.

Traditionelt har Lars Bohnensach Ebbensen, Varde, domineret blandt kørerne 40+-kørerne, men at dømme efter den fart, som Dan Sørensen, Billund, og finalevinder Dennis Ladefoged, Hylke, viste, er der lagt op til en spændende sæson blandt Masters-kørerne.

En ny kategori i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, er mesterskabet for brugere af racerbiler med de 4-cylindrede motorer. Her har debutanten Andreas Brødsgaard Straarup, Kolding, med to heatsejre lagt sig i front foran Claus Christiansen, Smørum, og Villy Fredebo Jørgensen, Padborg, som er veteraner i klassen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kevin Verner
  • Padborg Park
  • 30/04/23 - Padborg Park - Legends Car Cup
  •