Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Skete der noget?

Formel 1 
30/04/23 

Perez vandt i Baku
En enkelt Safety Car giver ikke nødvendigvis spænding, men det skaffede Perez sejren. Kedsomheden ude på banen må have været stor. Verstappen var ikke engang børnehavesur da han kom ind på 2. pladsen.
 

Det store drama var ikke engang SC, der kom på banen efter 11 omgange. Det var bare Nick de Vries, der holdt stille foran barrieren, og ikke kunne komme væk ved egen kraft. Det gav løbets eneste pit-stops. Enkelte var smuttet i pit inden, og de tabte. Verstappen kan så kaldes den største taber i den forbindelse. Han var på vej ud af pitten, samtidig som SC.

Alle andre fik det gratis pitstop som kommer med en SC, og så var det sådan set det løb. Bilerne var lidt ud over banen, og der var måske nogen der kom lidt tæt på hinanden, altså inden for et par sekunder.

Det store helt store og helt unødvendige drama kom på sidste omgang. Ocon havde udskudt sit pitstop til allersidst, så sidst af hvidklædte folkt i pitten (medierne?) troede at løbet var slut og stod fyldte a Ocon kom ræsende ind. Alle nåede heldigvis at flytte sig. Men en pinlig situation, som nogen burde straffes for. Evt. alle, der bestemmer!

Verstappen blev nr. 2, mens Leclerc hentede sin og Ferraris første podium i sæsonen, med Alonso tæt efter sig. Sainz var nr. 5 og Hamilton nr. 6. Stroll beviste med en 7. plads igen hvor god en bil Aston Martin er. Han blev nr. 7 og blev undervejs guidet via radioen med råd fra Alonso. Russell blev nr. 8, foran Norris og Tsunoda.

I VM stillingen er Verstappen stadig forrest, seks point foran Perez. 27 point efter kommer Alonso. Den eneste redning for denne sæsons VM er hvis Perez for alvor kan være en trussel mod Verstappen. Ikke bare som i dag, men hvor han vil være i stand til køre lige op med Verstappen i en direkte duel.

F1 har brug for ændringerEn mulighed kunne være at fortryde forlængelsen med Baku, så der enten ville være et løb mindre eller der kunne være plads til et løb på en racerbane.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Baku
  • 30/04/23 - Baku - Formel 1 - FIA F1
  •