Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Nicklas Nielsen trods udfordringer på Spa-Francorchamps: Vi er klar til Le Mans

FIA WEC 
30/04/23 

World Endurance ChampionshipUdfordrende weekend for Nicklas Nielsen og teamkammeraterne, som udgik fra en tredjeplads i tredje afdeling af FIA World Endurance Championship på Spa-Francorchamps.
 


(Foto: Ferrari Media)

Tredje gang var ikke lykkens gang for Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco og Miguel Molina, som efter at have sikret podieplaceringer to løb i træk måtte udgå fra weekendens afdeling af FIA World Endurance Championship på belgiske Spa-Francorchamps. Med godt halvanden time tilbage af det seks timer lange VM-løb ramte trekløverets Ferrari 499P Hypercar bogstaveligt talt muren kort efter at have returneret til løbet fra et pitstop. Den røde racerbil var herefter så beskadiget, at holde måtte trække den ud af ræset fra en ellers potentiel tredjeplads.


(Foto: Ferrari Media)


(Foto: Ferrari Media)

– Det var et virkelig tricky løb, nok et af de mest udfordrende jeg har kørt. Vejrforholdene gjorde det svært at vælge dæk, og vi ramte ikke plet. Generelt var det et kaotisk løb med mange uheld og safetycars, præcis som det plejer at være på Spa-Francorchamps. Men vores fart var god, og vi var med i kampen om et podie hele vejen, lige indtil vi desværre måtte udgå, mens vi lå treer. Antonio er okay efter uheldet, og dét er det vigtigste. Det var ikke den fedeste forberedelse inden Le Mans, men vi må bare klø på og arbejde ekstra hårdt, når vi kommer til Frankrig. Vi er klar. Heldigvis for teamet lykkedes for det vores søsterbil at tage det tredje podie, hvilket er vigtigt for hele programmet, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)


(Foto: Ferrari Media)

Næste VM-udfordring for Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco og Miguel Molina er netop det berømte 24-timersløb på Le Mans den 10.-11. juni. Inden da skal danskeren i aktion for AF Corse til anden afdeling af GT World Challenge Europe Endurance Cup på franske Paul Ricard den 2.-4. juni.


(Foto: Ferrari Media)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 29/04/23 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •