Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Bæstet blev testet og tæmmet i Spanien

Special Saloon 
28/04/23 

Armene er trætte, men smilet er ekstra bredt efter en intens testdag med det nye fartvåben på Circuit de Catalunya-Barcelona.
 


Testen på Circuit de Catalunya-Barcelona var hård.

2023-sæsonen kommer i højeste grad til at handle om sønnen Sebastians fremadstormende gokartkarriere, men efter at have kørt motorsport på højt plan i flere sæsoner er Kenn ikke selv klar til at lægge hjelmen helt på hylden. Derfor var timingen perfekt, da High Class Racing kom med et attraktivt tilbud om at leje bilen og køre udvalgte løb i Special Saloon Car med deres Renault R.S. 01-racer.


Der blev testet intenst på Circuit de Catalunya-Barcelona.

– Det var helt perfekt. Det er en rigtig racerbil bygget i kulfiber og med 550 hestekræfter fra en sekscylindret motor, så det er et pænt skridt op fra TCR-bilerne, siger Kenn Bach, som indtil videre kører to løb i bilen; Grand Prix Danmark og DM-finalen på FDM Jyllandsringen.


High Class Racing har base i Barcelona og stod for testen.

Onsdag var Kenn i Spanien for at testkøre bilen på Circuit de Catalunya-Barcelona, der også lægger asfalt til det spanske Formel 1 Grand Prix. En stor oplevelse, bane og racerbil:

- Anders Fjordbach (High Class Racing's teamchef, red.) sagde godt nok til mig, at det er et bæst ... men jeg havde ikke regnet med, at det var så vildt et bæst! Med 270 kilometer i timen for enden af langsiden, bremsepunket lidt før 100 meter mærket, er der sit og se til, fortæller Kenn, der også hurtigt blev fortrolig med banens hurtige sving:

- I Danmark har vi jo ikke de vildt hurtige sving, så jeg var lidt spændt på at køre gennem sving med speederen i bund og bare have tillid til at vingerne holdt bilen på vejen. Men det gik faktisk rigtig fint. Det er en vild følelse bare at blive trukket igennem svinget på den måde, siger han.


Monocoque cockpittet i carbon.

Den franske racerbil har tidligere deltaget i det europæiske Renault Sport Trophy-mesterskab, og så er den et stykke kørende Danmarkshistorie: Det var den bil, Kevin Magnussen kørte, da han i 2016 slog banerekorden på FDM Jyllandsringen. - Ja, det sætter jo forventningerne helt i vejret ... Nej, vigtigste er, at det skal være sjovt. Men det skal gøres ordentligt, så jeg har lidt træning foran mig for at være helt klar til udfordringen, slutter Kenn Bach.


Sådan kommer bilen til at se ud når den kommer til start i Danmark.

Første løb for Kenn Bach bliver Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen den 19-20. august.

Bachracing Presse


Læs mere om:
  • Kenn Bach
  • Circuit de Catalunya
  • Jyllandsringen
  • 20/08/23 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •