Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Bastian Buus inden Porsche Carrera Cup-premiere: Vi har høje ambitioner

Porsche
Carrera Cup
Germany 

27/04/23 

Den danske Porsche Junior har forberedt sig godt til sæsonpremieren på Porsche Carrera Cup Deutschland, som finder sted på Formel 1-banen Spa-Francorchamps denne weekend.
 


(Foto: Porsche Motorsport)

Efter en succesfuld 2022-sæson med blandt andet en rookietitel i Porsche Mobil 1 Supercup blev Bastian Buus i december udnævnt som Porsche Junior – den officielle og prestigefyldte betegnelse for et ungt racertalent, som slipper gennem nåleøjet og opnår juniorkontrakt med Porsche Motorsport.


(Foto: Porsche Motorsport)

Denne weekend tager den 19-årige dansker så hul på mesterskabet, han har som mål at vinde, når han stiller op til første afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland. Buus sikrede et vicemesterskab for rookies i 2021, mens han sidste år både opnåede generel løbssejr og pole position i den benhårde tyske mærkeserie. Danskeren stiller igen op for tyske Allied-Racing, som han vandt det europæiske GT4-mesterskab med i debutsæsonen 2020.


(Foto: Porsche Motorsport)

– Det er en vigtig sæson, der begynder denne weekend, og vi har forberedt os godt. Vi havde to gode testdage på Sachsenring i sidste uge, hvorefter vi tog videre til Spa-Francorchams og fortsatte arbejdet. Det har været nogle effektive dage, hvor vi er lykkedes med at finde et setup, som føles rigtig godt. Det er fedt at være tilbage hos Allied-Racing igen efter en lang vinterpause, og vi glæder os alle sammen til at komme i gang. Vi føler, at vi er stærke og velforberedte, og de kommende dage må så vise, hvor vi ligger i forhold til konkurrenterne. Opgaven bliver at være konsistente, undgå problemer og ulykker, maksimere point og naturligvis at være med oppe foran i alle løb. Men jeg er nok ikke den eneste kører med dén plan, så det bliver uden tvivl en vild sæsonpremiere, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Porsche Motorsport)

Første afdeling af 2023-udgaven af Porsche Carrera Cup Deutschland afvikles som to 35-minutters sprintræs med første løb fredag den 28. april klokken 15.45 og andet løb lørdag den 29. april klokken 09.20. Eventet afvikles foran tusindvis af tilskuere i forbindelse med trejde afdeling af VM for sportsvogne, FIA World Endurance Championship. Både kvalifikation og løb kan følges live på Youtube.


PORSCHE CARRERA CUP DEUTSCHLAND
TIDSPLAN – SPA-FRANCORCHAMPS

Torsdag d. 27. april

13.20 – Practice #1 (60 min)

Fredag d. 28. april
10.00 – Qualifying (35 min)
15.45 – RACE #1 (35 min)

Lørdag d. 29. april
09.20 – RACE #2 (35 min)

FØLG RACE #1 LIVE
FØLG RACE #2 LIVE

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Spa-Francorchamps
  • 29/04/23 - Spa-Francorchamps - Porsche Carrera Cup Germany
  •