Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen klar til sidste styrkeprøve inden Le Mans

FIA WEC 
27/04/23 

World Endurance ChampionshipI weekenden afvikles tredje afdeling af VM for sportsvogne, når FIA WEC køres på Spa i Belgien. Porsches danske fabrikskører Michael Christensen stiller til start i den hurtige klasse for Hypercars i Porsche 963 med startnummer 5.
 

De nye hypercars har trukket de helt store bilfabrikanter tilbage i sportsvognsracing og løbet kan mønstre intet mindre en 13 biler i topklassen, hvor Michael Christensens Porsche får selskab af Ferrari, Toyota, Peugeot, Cadillac, Vanwall og Glickenhaus.

Det 6 timer lange løb på den 7 km. lange bane i de belgiske Ardenner Bjerge er sidste løbsweekend for Michael Christensen i Porsche 963 inden det går løs på Le Mans i juni måned. Sammen med de to holdkammerater, amerikanske Dane Cameron og franske Frédéric Makowiecki, skal Christensen forsøge at finde yderligere fart i bilen, så de kan matche Toyota og Ferrari, der indtil videre har været de dominerende biler.

"Jeg forventer en hård weekend" fortæller en realistisk Michael Christensen. "Vi har en masse at indhente, særligt i forhold til Toyota og Ferrari. Så for os er fokus, at forsøge at lære endnu mere om bilen og opsætningen. Vi har også manglet fart i bilen i forhold til vores søsterbil (Porsche 963 #6 - red.), så det er helt klart også et område vi også skal forbedre. Sammen med vores ingeniør, må vi arbejde på, at finde mere potentiale i vores bil. Men det kan godt blive udfordrende, da vejrudsigten lige nu forudser, at vi kun har tørvejr til træningen torsdag, men regnvejr fredag, inden det igen er tørt lørdag. Det giver mindre tid til at arbejde med vores opsætning, i forsøget på at lukke hullet til Toyota, men vi må arbejde så hårdt vi kan og kigge så meget data som muligt. Det er sidste løbsweekend inden Le Mans, så selvom vi har et par testdage mere inden Le Mans, så er det her sidste mulighed for at samle data i løbssammenhæng".

Michael Christensen får selskab af to andre danskere i Hypercar-klassen. Nicklas Nielsen kører Ferrari 499P med startnummer 50 og Mikkel Jensen kører Peugeot 9X8 med startnummer 93.

Bemærk at løbet afvikles lørdag, med start kl. 12.45

Tidsplan

FIA WEC, 3. afdeling, 6 Hours of Spa


Torsdag den 27. april
1. træning kl. 11.30-13.00
2. træning kl. 16.20-17.50

Fredag den 28. april
3. træning kl. 11.00-12.00
Kvalifikation Hypercar kl. 17.50-18.05

Lørdag den 29. april
Løb kl. 12.45-18.45

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 29/04/23 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •