Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DASU Classic

Ikast og Omegns Motor Klub gentog succesen fra 2022 med et 2 løb i 1-arrangement

DASU Classic 
23/04/23 

Både de klassiske biler, som kørte 1. afdeling af den landsdækkende turnering SONAX DASU Classic, der tæller som Danmarksmesterskabet i regularity rally, samt et stor antal veteranbiler stillede til start, da Ikast og Omegns Motor Klub afviklede både IMK SONAX DASU Classic løbet og IMK Veteranløbet 2 med start hos Kloster Biler i Ry, lørdag den 22. april. I alt var der 59 biler til start, fordelt på de to løb. 38 i DASU Classic-løbet og 21 i Veteran-løbet
 

Løbsleder Jan Søndergaard stod i spidsen for IMK SONAX DASU Classic løbet, mens løbsleder Troels Nielsen var ansvarlig for IMK Veteranløbet. Kl. 10:00 blev de første biler sendt afsted på den naturskønne rute, som i første omgang gik mod vest, syd om Silkeborg, inden bilerne nåede frem til pause hos SEJ-biler i Nørre Snede.

Her havde SEJ-Biler sat alle sejl til for at give byen og de flere hundrede tilskuere der havde fundet vej til Nørre Snede en god oplevelse. Med live musik og godt vejr havde både deltagere og publikum en god dag, hvor de kunne beundre de mange flotte gamle biler, både dem med "Hella" lygter og dem uden, inden bilerne blev sendt ud på løbets sidste afdeling, som gik fra Nørre Snede gennem den flotte forårsklædte natur forbi Rørbæk sø, Vonge, Tørring, Lindved, Grejs og Skibet, inden de nåede frem til mål på Vejle Center Hotel til Vejle.


Start nr. 16. i IMK Veteranløbet, Alex & Jette Rasmussen. Ebeltoft. Volvo P 1800 ES. fra 1973.

IMK Veteranløbet kørte en lidt anden rute, og kom over Vonge og Jelling og frem til en lille pause ved Hopballe Mølle. Herfra til Skibet og over på sydsiden af Vejle Ådal, inden de efter løsning af forskellige opgaver undervejs også nåede målet på Vejle Center Hotel ved 17-tiden.

Vindere af IMK Veteranløbet blev: 1. Jacob Andersen & Karin Attermann, Golf I Cabriolet. 2. Ole & Veller Bendixen, VW Camper 3. Hardy & Randi Christensen, Citroen.

SONAX DASU Classic-serien køres i fire klasser, Touring, Sport, Ekspert og Elite. Desuden køres der udenfor mesterskabet i en åben klasse for ikke klassiske biler – her kan man deltage i sin almindelige daglige personbil.

Alle klasser kører den samme rute, men med køreordrer udformet i forskellig sværhedsgrad, ligesom pointtildelingen for afvigende tidsforbrug i henhold til idealtiden skærpes, jo højere klasse du kører i. Touring-klassen kører den letteste rute, med den laveste gennemsnitshastighed, mens Elite-klassen har de skrappeste regler at køre efter.


Start nr. 19. i Touring Klassen, IMK SONAX DASU Classic løbet Ulrik Lundsfryd & John Allan Holm.


Klasseplaceringer i de forskellige klasser blev:

Åben Klasse for ikke klassiske biler:
1. Hans Ole Nielsen/Renee Nielsen Mørke / Ålestrup Mazda MX5 34,10 stp.

Touring (15 deltagere)
1: Arne Lundgaard/Søren Kamp Holstebro Saab 96 6,60 stp.
2: Hans-Jørn Søgård/Kaj Mikkelsen Silkeborg / Sporup Opel Monza 16,15 stp.
3: Ole Bendtsen/Casper Hein Ankersen Grenaa / Beder Saab 99 EMS 17,45 stp.

Sport-klassen:
1: Leif Poulsen /Kent Poulsen Fårvang / Silkeborg Porsche 911 Carrera 14,70 stp.
2: Kim Bach Sørensen/Freja D. Sørensen Stenløse Toyota Corolla GT 16,80 stp.
3. Arne Fasberg/ Bent Fasberg Hillmann Avenger 19.10 stp.

Expert-klassen:
1: Bent Mikkelsen/Kurt Rasmussen Vejle Øst / Hammel Honda Civic VTEC 10,80 stp.
2: Henning Friborg/Else Friborg Them Volvo 142S 14,10 stp.
3: Finn Kristensen/Erik Rasmussen Silkeborg/Ry Ford Escort Mexico 16,50 stp.

Elite-klassen:
1. Lars Hjort/Simon Hjort, Dianalund/Middelfart Triumph TR4A, 20,40 stp.
2. Poul Brøndum/Egon Brøndum, Randers/Randers Toyota Corolla, 31,80 point
3. Søren Bjerring/Poul Bo Madsen

Ikast og Omegns Motor Sport

rallypics.dk
Viggo Johansen