Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Sprint Challenge Scandinavia

Dansk indsats i Porsche Sprint Challenge Scandinavia

Porsche
Sprint Challenge
Scandinavia 

20/04/23 

Porsche Danmark træder ind på den skandinaviske motorsportsscene og stiller til start i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Programmet skal udvikle unge danske racertalenter, der drømmer om at gøre karriere som professionel.
 

Motorsport er en essentiel del af Porsches DNA, og det gælder også for Porsche Danmark, som har været importør af det tyske sportsvognsmærke siden 1952. Fra dansk side har man især de seneste år involveret sig aktivt i motorsporten, blandt andet med sponsoratet af Bastian Buus, som i 2022 blev udnævnt som officiel Porsche Junior, samt i esport med det officielle DM i digital motorsport, Porsche Esports Carrera Cup Denmark.

Nu tager Porsche Danmark endnu et skridt og stiller til start i GT4-klassen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Dette sker med et helt nyt team, Porsche Denmark Racing, som ledes af den tidligere racerkører Jesper Carlsen. Et navn, som flere Porsche-entusiaster vil genkende fra Porsche Danmarks populære Porsche On Track-events, hvor Jesper Carlsen i flere år har fungeret som instruktør. Jesper Carlsen kommer også med en baggrund fra Formel 1.


Gustav Krogh (tv.) skal repræsentere Porsche Denmark Racing og stiller til start i GT4-klassen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Jesper Carlsen (th.) leder og står for den daglige drift af teamet.

Porsche Sprint Challenge Scandinavia debuterede i 2020 og er rettet mod såvel erfarne racerkørere som ambitiøse talenter og entusiaster, der ønsker at tage skridtet fra trackdays til racerløb. Serien er en supportserie for Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor Porsche Danmark tidligere har supporteret Jan Magnussen som seriens danske islæt.

“Vi er begejstrede over at kunne løfte sløret for vores nye indsats. Danmark har gennem mange år fostret succesfulde internationale elitekørere, og vi ønsker at give et bidrag til denne udvikling. Vores grundlæggende ambition er at fremme unge talenter, som har potentiale for en professionel motorsportskarriere, og vi ser Porsche Sprint Challenge Scandinavia som det oplagte sted at gøre dette,“ lyder det fra PR og Marketingchef hos Porsche Danmark, Katrine Bleeg, som samtidig præsenterer programmets hovedsponsor.

“Motorsportsprojekter er en samarbejdsøvelse, og derfor er det afgørende med support fra dedikerede og entusiastiske sponsorer undervejs. Her er vi stolte over at kunne præsentere Red Horse, en international producent af befæstigelsesløsninger til byggeindustrien, der som hovedsponsor for programmet vil være genkendt i bilernes visuelle identitet.”

Gustav Krogh er navnet på talentet, som i 2023 skal repræsentere Porsche Denmark Racing bag rattet af teamets 718 Cayman GT4 Clubsport. Den 20-årige racerkører fra Nordsjælland skiftede i 2022 sin gokart ud med en racerbil i Super GT Denmark, hvor han sluttede 11 af sæsonens 15 løb på podiet i sin klasse, heriblandt med tre sejre.

“Jeg er enormt stolt over at have fået muligheden for at teame op med et så berømt mærke som Porsche. Det er en unik chance for mig på min vej mod toppen af motorsporten, og efter de første tests i bilen, er jeg kun endnu mere motiveret. Det er en virkelig fed racerbil, som jeg hurtigt har fundet mig tilpas i, så nu ser jeg blot frem til at komme i gang med sæsonen sammen med teamet” lyder det fra Gustav Krogh.

2023-udgaven af Porsche Sprint Challenge Scandinavia afvikles over syv afdelinger og i alt 14 løb og skydes i gang på 12.-13. maj på Scandinavian Raceway Anderstorp. Serien vil gæste racerbaner i både Sverige og Norge, før mesterskabet afsluttes med en finale på Mantorp Park den 22.-23. september.

Porsche Denmark Racing

Porsche Danmark


Sæson 2023 kalender for Porsche Sprint Challenge Scandinavia
Læs mere om:
  • Gustav Krogh
  • Anderstorp
  • 13/05/23 - Anderstorp - Porsche Sprint Challenge Scandinavia
  •