Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

OK Mobil 1 bakker forsat den succesfulde Legend-serie op

Legends Car Cup 
03/04/23 

Legends Car CupFor 12. år i træk står det danske energiselskab bag den populære danske racerserie
Legend Car Cuppen er ikke bare en af de populæreste klasser på de danske racerbaner. Den er også en af de mest vedholdende. Det første løb for klassen blev kørt i 2019, og racerkørerne bag rattet af de små racerbiler i 5/8-dels-størrelse med amerikansk 30’er-inspiration er klar til klassens 15. sæson på de danske baner.
 

Det er ikke kun kørerne, som holder ved klassen. Det gør dens samarbejdspartnere også.

2023 bliver sæson nummer 12, hvor det danske energiselskab OK er titelsponsor for klassen. Og siden 2014 har man gjort det i samarbejde med Mobil 1, som er det mærke af avancerede motorolier, energiselskabet forhandler.

”Nogle af sidste års toneangivende kørere er rykket videre til Super 2L-klassen, men der kommer stadig nye kørere til,” fortæller medpromotor Jens Kristoffersen. ”Det er vigtigt, at alle kan deltage, uanset ambitionsniveau og den motorsportserfaring, man har.”


Deltager i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen kaster sig ud i klassens 15. sæson
(Foto: Henning Smed Madsen)

”Vi fortsætter de seneste års tradition med, at der dels er en Legend Cup, alle kan tilmelde sig til, og så en Masters Cup – den tidligere Old Boys Cup – hvor kørere fra deres fyldte 40. år kan deltage. Men som noget nyt bliver der også en mulighed for at kæmpe om et mesterskab for deltagere, hvis bil kører med en fircylindret motor.”

I mange år har den fircylindrede Yamaha 1250-motor været den mest udbredte motor i klassen, men for nogle år siden kom den nyere trecylindrede Yamaha FZ09-motor til – en motor, som de ny biler fra den amerikanske producent bliver leveret med.

”Der er stadig mange biler med fircylindrede motorer rundt omkring i landet. De skal selvfølgelig ud at køre og giver en god mulighed for mange at være med,” forklarer Jens Kristoffersen. ”Det kan være begynderen, som lejer en bil til et par løb, eller den erfarne ræv, som støver sin bil af for igen at være en del af det tætte race, men også det gode fællesskab i klassen.”

OK Mobil 1 Legend Car Cuppen følger i år Super GT- og Super 2L-klasserne rundt på de permanente, danske baner og alle seks løbsweekender vil blive streamet live på youtube.com/@danskmotorsportlive.

Morten Alstrup