Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Skuffende VM-premiere for Mikkel Jensen: Ramt af problemer på Sebring

FIA WEC 
18/03/23 

World Endurance ChampionshipTekniske problemer sendte Mikkel Jensen og resten af holdet bag Team Peugeot TotalEnergies ud af kampen om topresultaterne i første afdeling af FIA World Endurance Championship, som blev afviklet fredag på Sebring.
 


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Det har været en udfordrende forberedelse til sæsonpremieren på FIA World Endurance Championship for Mikkel Jensen og teamkammeraterne fra Team Peugeot TotalEnergies. Og det otte timer lange VM-løb på Sebring International Raceway i Florida blev som frygtet en kamp mod tekniske problemer, som ramte begge fabriksholdets to racerbiler og sendte det franske hold ud af kampen.

Således måtte danske Mikkel Jensen, franske Jean-Éric Vergne og britiske Paul di Resta tage til takke med et resultat i bunden af Hypercar-klassen. Problemet knyttede sig især til transmissionen i deres hybriddrevne Peugeot 9X8, som undervejs måtte trækkes ud af løbet for at blive serviceret i teamets garage. Trekløveret gennemførte løbet, som blev flaget af fredag aften lokal tid – men sluttede 26 omgange bag den vindende bil.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– Kæmpe skuffelse, ærligt talt. Det var naturligvis ikke dét resultat, vi havde drømt om. Desværre vidste vi fra start, at det ikke ville blive nemt. Vi har været ramt af udfordringer under forberedelserne til premieren, mens konkurrenterne bare har kørt stærkt og haft et helt andet forløb. Vi tager fra Sebring med en masse ny viden om bilen, men også med et stort stykke arbejde foran os. Der er ikke andet for end at klø på, så vi forhåbentligt kan vende tilbage i stærkere form til sæsonens næste ræs på Portimao, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Anden afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles på Portimao i Portugal den 14.-16. april. Mikkel Jensen skal dog allerede i aktion igen på Sebring lørdag formiddag, hvor han sammen med TDS Racing stiller op til anden runde af det amerikanske IMSA-mesterskab, det berømte Twelve Hours of Sebring.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Sebring
  • 12/03/23 - Sebring - FIA WEC
  •