Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Double Attack: Mikkel Jensen får travlt på Sebring

FIA WEC 
15/03/23 

World Endurance ChampionshipHeftig Sebring-weekend i sigte for Mikkel Jensen, som både stiller op for Peugeot i VM-seriens 2023-åbner – og samtidig skal forsvare klassesejrene i IMSA-seriens 12-timersløb.
 


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Mange motorsportsentusiaster retter den kommende weekend opmærksomheden mod Sebring International Raceway i Florida, som bliver et mekka for fans af sportsvognsracing. Fredag afvikles sæsonens første afdeling af 2023-verdensmesterskabet for sportsvogne, FIA World Endurance Championship, og lørdag køres det traditionsrige amerikanske 12-timersløb – anden afdeling af det amerikanske WeatherTech SportsCar Championship.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Mikkel Jensen deltager i begge løb, eftersom den 28-årige dansker både stiller op for Team Peugeot TotalEnergies i det franske mærkes første fulde sæson i VM-serien siden 2011 – og i Mobil 1 Twelve Hours of Sebring, hvor det går løs med LMP2-teamet TDS Racing.

Det bliver således to benhårde langdistanceløb back-to-back for Jensen, som imidlertid kommer til Sebring med gode meritter. Danskeren har nemlig vundet en klassesejr i 12-timersløbet de seneste to år og besidder således et indgående kendskab til den rå og ujævne racerbane, som hviler på resterne af en militærlufthavn fra Anden Verdenskrig.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– Vi havde en udfordrende prolog (testweekenden op til VM-premieren, red.) med Peugeot. Som det ser ud nu, mangler vores 9X8 fart i forhold til konkurrenterne. Det lykkedes os at finde noget performance i løbet af testen, men jeg tvivler på, at vi er hurtige nok i løbet til, at vi kan være med til at kæmpe om topplaceringerne. Sebring er en meget atypisk bane med dens rå og ujævne layout, så premieren bliver også den ultimative shakedown-test, hvor vi for alvor presser vores nye racerbil til det yderste med al dens avancerede teknologi. Vi vil fokusere på at køre et rent løb uden at blive involveret i problemer, og så håber vi selvfølgelig på, at vores konkurrenter også får det hårdt. Der kan ske meget på en bane som Sebring, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

– Bortset fra vores udfordringer, så bliver det fantastisk at få skudt gang i sæsonen. Det er en fed tid for sportsvognsracing lige nu, hvor så mange bilproducenter har meldt sig ind i Hypercar-klassen for at kæmpe om verdensmesterskaber og Le Mans-sejre. I år kæmper vi blandt andet mod Ferrari, Porsche, Toyota og Cadillac, og i 2024 gælder det også BMW og Lamborghini. Der er meget spil for Peugeot, så nu gælder det om at blive konkurrencedygtige.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Mens den hurtige dansker fredag skal dele sin hybriddrevne Peugeot 9X8 med franske Jean-Éric Vergne og britiske Paul di Resta, er han lørdag en del af TDC Racing, hvor han skal forsvare sine to seneste Sebring-sejre med amerikanerne Scott Huffaker og Steven Thomas. Trekløveret stiller op i LMP2-klassen og håber på et bedre resultat end i IMSA-premieren på Daytona i januar, hvor holdet trak sig ud af løbet efter et svært crash.

– På Daytona nåede vi at føre LMP2-klassen, inden det desværre gik galt for Steven (Thomas, red.) og vi efterfølgende måtte trække os. Indtil da havde vi en god fart og var med i kampen om sejren, og det samme tror jeg bliver gældende på Sebring. Scott (Huffaker, red.) har været med i vinderbilen de sidste to år, Steven er en hurtig og hårdtarbejdende bronzekører, og vi har et stærkt crew bag os. Som altid gælder det om at komme sikkert igennem de første mange timer uden at blive involveret i problemer eller ulykker. Hvis vi kan dét, tror jeg vi har en god chance, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Team Peugeot TotalEnergies)

Første afdeling af af FIA World Endurance Championship indledes med træning og kvalifikation onsdag og torsdag, mens det otte timer lange VM-løb flages grønt fredag den 17. marts klokken 12.00 lokal tid – det er klokken 18.00 i Danmark. Løbet kan følges live på TV 2 PLAY, Eurosport eller via den officielle WEC-app.

2023-udgaven af Mobil 1 Twelve Hours of Sebring skydes i gang med træning og kvalifikation torsdag og fredag, mens 12-timersløbet flags grønt lørdag den 18. marts klokken 10.00 lokal tid – det er klokken 16.00 i Danmark. Løbet kan følges live på Viaplay.

WEC 1000 Miles of Sebring
Tidsplan – Sebring International Raceway

Wednesday 15 March
10.50 AM (15.55) – Practice #1 (60 min)
4.35 PM (21.35) – Practice #2 (60 min)

Thursday 16 March
11.55 AM (16.55) – Practice #3 (60 min)
7.20 PM (00.20) – Qualifying Hypercar (15 min)

Friday 17 March
12.00 PM (17.00) – RACE (1000 miles/8 hours)

IMSA Mobil 1 Twelve Hours of Sebring
Tidsplan – Sebring International Raceway

Thursday 16 March
10.10 AM (15.10) – Practice #1 (90 min)
3.50 PM (20.50) – Practice #2 (90 min)
7.45 PM (00.45) – Practice #3 (90 min)

Friday 17 March
8.55 AM (13.55) – Practice #4 (10 min)
9.40 AM (14.40) – Qualifying LMP2 (15 min)

Saturday 18 March
10.10 AM (15.10) – RACE (12 hours)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Sebring
  • 17/03/23 - Sebring - FIA WEC - FIA VM
  • 18/03/23 - Sebring - IMSA
  •