Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 2

Møg weekend!

FIA Formula 2 
06/03/23 

Nogen gange mangler man bare ord. Det gælder den netop overståede weekend for Frederik Vesti i F2. Årets første weekend i sæsonen.
 


(Foto: Prema Racing)

Det var fuld af forventning Vesti drog til Bahrain. Men han drog derfra igen med følelsen af hans værste weekend nogensinde.

”Tidtagningen var god. Min tidligere teamkammerat var uden for rækkevidde med næsten 7/10 sekund til os andre, der var tættest på ham. Jeg sluttede 5. hurtigst, men med tre af os kørere indenfor 1/100 sekund, skulle jeg selvfølgelig gerne ha’ været 3’er! Desværre blev jeg straffet med 3 pladser på gridden til lørdagens sprintrace, fordi dommerne mente jeg utilsigtet spærrede for en kører i sving 4.”


(Foto: Prema Racing)

Vestis team fra de to foregående år var mere end flyvende. Théo Pourchaire vandt hovedløbet med over 15 sekunder ned til nr. 2. Ret uhørt at opleve i F2. Anderledes så det ud hos Vesti. Et hovedløb med start position som nr. 5 sluttede, inden det næsten var begyndt. En masse ballade forårsaget af F3 mesteren Victor Martins, også ART, tvang Frederik langt ud i sving 4. Da han kom ”ind” på banen igen, snittede han en konkurrent, Richard Verschoor. Så var det løb til ende.


(Foto: Prema Racing)

Lørdagens sprintrace - med den omvendte start rækkefølge blandt de 10 bedst kvalificerede kørere - blev med de 3 placeringers straf til en start som 9er. Med et valg af forkert differentiale til bilen så man ikke noget til Vesti. Det var intet at komme efter.


(Foto: Prema Racing)

”Værre kunne weekenden ikke blive for mig og slet ikke på årets første weekend, hvor man har enormt meget brug for at komme stærkt fra start. Man skal aldrig glæde sig over sine konkurrenters uheld eller dårlige præstationer. Man skal vinde, fordi man selv er den bedste. Men lige nu er min eneste trøst, at de kørere, jeg måler mig op imod i mesterskabet, også klarede sig dårligt. Kun én stak af fra mig - Théo. Den er hård at sluge den her. Men jeg forsøger at vende modfaldenhed til trods!! Mit team, Prema Racing, har gjort et stærkt stykke arbejde for mig. Jeg er det helt rigtige sted på den front. Tak til alle og sorry guys!!”

Dorte Riis Madsen


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Sakhir
  • 05/03/23 - Sakhir - FIA Formula 2
  •