Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Red Bull og Verstappen

Formel 1 
05/03/23 

Genudsendelse fra 2022
To Red Bull biler kom først over stregen i årets første løb. Ikke overraskende, men lidt skuffende hvis man havde håbet på at Ferrari eller Mercedes kunne udfordre den dobbelte verdensmester. Men det skete ikke. Til gengæld kom nyskabelsen ved at Alonso kom på podiet i
 

Men lidt skuffende var det, at kampen ikke var tættere; at Red Bull var så overlegne. Selvfølgelig klarede de sig godt i kvalifikationen, men bortset fra det familiære i startopstillingen, var tiderne opmuntrende tæt. Men løbet virkede som noget vi har set alt for ofte. Red Bull kørte væk og så var der ikke noget spænding i det løb. Perez fik ikke verdens bedste start og det gav lidt spænding, men Verstappens sejr var aldrig i problemer, og da da halvvejen var passeret, var det Verstappen foran Perez, Leclerc foran Sainz og Hamilton der holdt et forsøg på undercut fra Alonso tilbage.

Men Alonso var flyvende og gik til angreb på Hamilton. Det var ikke den første duel den gamle spanier var i, nemt var det heller, men efter en god omgang kørt ved siden af hinanden, kom han forbi. Nogle omgange senere gentog historien sig med Sainz, der også måtte afgive en plads til sin landsmand. Han kæmpede lidt hårdere end Hamilton, men Alonso havde overskud i dag. Lidt tidligere i løbet var Leclerc udgået med tekniske problemer, ikke at han havde kunnet gøre noget ved de to Red Bull biler.

Alonso fik prisen som Driver of the Day. Ganske fortjent. Prisen kunne også være gået til Pierre Gasly der formåede at rykke fra nr. 20 og til en 9. plads. God solid kørsel og god strategi bragte ham frem i verden. I kontrast til det, var den anden pink Alpine, med Ocon. Han blev straffet, og straffet og straffet. Først blev han straffet for at være parkeret forkert i startboksen, så for de begyndte at arbejde på pilen for tidligt, da han afsonede sin straf, så blev han straffet for at køre for hurtigt i pitten... Til sidst blev han trukket ud af løbet.

Hülkenberg gjorde det modsatte efter sin fremragende kvalifikation i går, endte han som nr. 15 ud af 17 gennemførte. Ikke at det meget bedre for Magnussen, men sidste år fik danskeren en del knækkede frontvinger, den opgave havde Hülkenberg nu påtaget sig.

Eller må den store overraskelse af Lance Stroll splittede Hamilton på 5. pladsen fra Russell på 7. pladsen. Stroll ramte ellers Alonso bag i på vej rundt på første omgang, men det gjorde tydeligvis ingen skade på nogen af dem. Mercedes kørerne virkede ikke skarpe. Bilen var ikke skarp, kørerne virkede heller ikke skarpe, måske mere resignerede. Det var ikke det comeback de håbede på efter sidste sæson.

Bottas blev nr. 8, Gasly som nævnt nr. 9 og det sidste point gik til stabile Albon, der ellers mod slutningen kom under pres fra Tsunoda.

Det det første løb og vi kan håbe at det bliver spændende undervejs. Britiske Autosport havde i øvrigt en grafik, der vist at siden 2017 har vinderen af første løb sluttet VM som nr. 2!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sakhir
  • 05/03/23 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •