Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mindst 10 danskere til start i Le Mans

FIA WEC 
01/03/23 

World Endurance ChampionshipListen over de 62 biler, der er inviteret til at deltage i 24 Timer Le Mans-løbets 100 års jubilæum, er netop blevet offentliggjort sammen med den foreløbige deltagerliste - og igen i år når antallet af danske kørere op på to cifre.
 

Lørdag den 10. juni kl. 16.00 går starten på jubilæumsudgaven af 24 Timers Le Mans, der er den fjerde afdeling af FIA World Endurance Championship 2023. I december blev de mange festligheder i anledningen af 100 års-jubilæet offentliggjort, og nu er det så tid til at løfte sløret for grid’en.

Der vil igen være 62 biler til start og fordelingen er som følger: 16 Hypercars, 24 LMP2s, 21 LMGTE Am-biler og en innovativ bil. Der er ti hold på reservelisten. I den øverste kategori er de 16 startende biler det højeste antal løbstilmeldinger siden 2011! Dengang var der 17 tilmeldte i LMP1-klassen. Selvom listen med 186 kørere endnu ikke er komplet, ved vi, at der vil være 12 tidligere vindere blandt dem, plus fem kvinder - herunder danske Michelle Gatting.

Hypercar
En del hold mangler fortsat at sætte navne på alle kørere, men blandt de offentliggjorte navne er hele 10 danske - og der er stadig mulighed for at nå over rekorden på 11, der blev sat sidste år..

Syv producenter går efter sejren i den øverste klasse: Ferrari, Porsche, Peugeot, Cadillac, Vanwall, Glickenhaus og Toyota. Det japanske mærke har sigtekornet indstillet på en sjette sejr i træk, men vil få hård modstand fra nogle ikoniske og meget erfarne rivaler. Porsche jagter sin 20. samlede sejr, mens Ferrari vender tilbage til den bedste række i Le Mans efter 50 års pause. Den luksuriøse italienske bilproducent kan trække på næsten 75 års ekspertise inden for disciplinen og vil gerne tilføje en 10. Le Mans-sejr til listen over store præstationer. Efter en lovende start på den anden side af Atlanten stiller Cadillac med tre biler op i håb om at bevare sit momentum. Peugeot, som fik sin Hypercar-debut på Monza sidste år, efterfulgt af løb i Fuji og i Bahrain, håber at tilføje en fjerde Le Mans-sejr til sin rekord. Glickenhaus nåede Le Mans-podiet for første gang i 2022 og vil drage fordel af erfaringerne fra de sidste to år. Endelig er Vanwall ny på dette niveau i Le Mans og vil uden tvivl håbe på at skabe opsigt. Så hvem vil løfte det unikke trofæ, skabt specielt til 100-året?

LMP2
Der vil være 24 hold i LMP2-klassen, hvoraf otte vil blive kørt af en blanding af professionelle og amatørkørere. Denne klasse er yderst konkurrencedygtig og hensætter år efter år tilskuerne i åndeløs spænding op til løbets sidste øjeblikke. Mange af holdene har en reel chance for at vinde. Alpine, der vender tilbage til den bedste klasse næste år, vil lancere et dobbeltangreb for at forsøge at vinde tronen tilbage fra Jota.

LMGTE Am
LMGTE Am-klassen på 24 Timers Le Mans har 21 biler til start. Denne klasse deltager i den franske udholdenhedsklassiker for sidste gang i år, inden den erstattes af LMGT3 i 2024. Den er åben for amatørkørere sammen med professionelle. Fire prestigefyldte mærker vil kæmpe om det på banen: otte Porsche 911 RSR-19, syv Ferrari 488 GTE-EVO'er, fem Aston Martin Vantage AMR'er og en Chevrolet Corvette C8.R. De vil alle være ivrige efter at skrive historie ved at blive det sidste navn på vinderlisten. Iron Dames, en trio, der udelukkende består af kvinder, vil konkurrere igen i år - og det er her Michelle Gatting deltager.

Innovativ bil
Garage 56 er reserveret til en innovativ bil, der kører uden for den officielle klassifikation og det vil i år være en Chevrolet Camaro ZL1 fra Hendrick Motorsports-teamet, som får sin første optræden ved 24 Timers Le Mans. Det er en modificeret version af Next Gen-bilen, der konkurrerede i 2022 Cup Series, Nascars vigtigste mesterskab. Bilen er et tegn på det stadig tættere venskab mellem Frankrig og USA i udholdenhedsløb og vil blive kørt af til et all-star team: Jenson Button, tidligere Formel 1 verdensmester, Mike Rockenfeller, 2010 Le Mans 24 Timers vinder og Jimmie Johnson, syv gange NASCAR Cup Series mester.

Se tilmeldingslisten på 24h-lemans.com
(og se listen nederst under artiklen)

Pierre Fillon, formand for Automobile Club de l'Ouest:24 Hours of Le Mans er klar til at fejre sit 100-års jubilæum i juni i det, der bliver fjerde runde af FIA World Endurance Championship. Ud over det ekstraordinære underholdningsprogram vil hundredeåret også blive fejret på banen, hvor vi kan forvente en række spektakulære sammenstød. At være vidne til 100-årsdagen for et så ikonisk løb er en oplevelse, der en gang i livet. Få arrangementer kan prale af en sådan lang levetid og tilbyde, hvad der lover at blive en af ​​de største sportsbegivenheder i historien.

Mohammed Ben Sulayem, FIA præsident:24 Hours of Le Mans-løbet er en af ​​de største og største motorsportsbegivenheder i historien såvel som det traditionelle omdrejningspunkt for FIA World Endurance Championship-sæsonen. Med løbet, der fejrer sit 100-års jubilæum og på grund af den utroligt stærke deltagelse, bliver det endnu mere specielt i år. Jeg vil derfor gerne ønske begivenhedsarrangørerne, arrangøren, fansene, konkurrenterne og holdene; og alle FIA-medarbejderne involverede held og lykke med det, der helt sikkert vil være en begivenhed at huske!

Richard Mille, formand for FIA Endurance Commission: Opbygningen til dette års udgave af 24 Hours of Le Mans starter i dag, og bidraget lover, at der er masser at se til. Hypercar-klassen nåede og imponerende 16 biler, hvilket er det højeste set i topklassen i Le Mans i over et årti. Det er præcis, hvad vi forestillede os i de tidlige dage af udviklingen af ​​Hypercar-konceptet. Jeg kan ikke vente på, at begivenheden starter med den traditionelle parade i den gamle bydel i Le Mans. Dette bliver en meget unik fejring af motorsport og udholdenhedsløb.

Frédéric Lequien, FIA WEC CEO: Tilmeldingslisten til dette års 100-års udgave af 24 Hours of Le Mans, som udgør runde fire af FIA WEC, er utrolig. Historien, passionen og atmosfæren på Le Mans er virkelig unik, og vi er glade for at fejre 100 år med dette ikoniske løb sammen med ACO. Det er altid et højdepunkt på WEC-kalenderen for vores teams og kørere at konkurrere på Le Mans, og dette år vil virkelig være meget specielt.

Jacob Staehelin
24 Timers Le Mans


Læs mere om:
 • Conrad Laursen
 • David Heinemeier Hansson
 • Gustav Birch
 • Jens Reno Møller
 • Johnny Laursen
 • Kasper H. Jensen
 • Malthe Jakobsen
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Michelle Gatting
 • Mikkel Jensen
 • Nicklas Nielsen
 • Oliver Rasmussen
 • Formula Racing
 • GMB Motorsport
 • Le Mans
 • 11/06/23 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
 •