Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super 2L Danmark

Ung talent med vilde drømme: Christian Jørgensen til start i Super GT Danmark

Super 2L Danmark 
27/02/23 

Super 2L DanmarkDet 15-årige motorsportstalent Christian Jørgensen stepper op fra gokarts til racerbiler, når han med et nystartet dansk team stiller op til 2023-udgaven af Super GT Danmark.
 


Christian Jørgensen til start i Super GT Danmark.
(Foto: Carlos Communication)

Det er et ambitiøst ungt talent, som træder ind på den danske motorsportsscene, når Christian Jørgensen i 2023 stiller op i 2L-klassen i Super GT Danmark. Med sine blot 15 år tilslutter Christian sig en spirende skare af helt unge kørere, som i en tidlig alder stepper op fra gokarts til racerbiler. Dette sker i samarbejde med et nyt dansk racerteam ledet af den tidligere Formel 3-kører Jesper Carlsen.

Trods sin unge alder har Christian Jørgensen allerede masser at race craft i blodet. Den hurtige kører fra Lyngby har nemlig dyrket gokart, siden han som syvårig kørt de første omgange og blev en del af Børnenes Gokart Klub i Taastrup samt det anerkendte dansk topteam RS Competition.


Christian Jørgensen til start i Super GT Danmark.
(Foto: Carlos Communication)

Drevet af et stort talent og supporteret af et solidt bagland har Jørgensen de senere år sikret stærke resultater på baner i ind- og udland, hvilket førte til, at han begyndelsen af 2022 blev valgt som Dansk Automobil Sports Unions repræsentant i FIA Karting Academy Trophy.

Foruden en masse internationale løb på baner i hele Europa har akademiet budt på såvel fysisk træning, mentaltræning, kostvejledning og anden coaching, som har været med til at forberede den unge kører på de næste trin op ad karrierestigen.

– Jeg er mega spændt på at tage hul på den nye sæson. Racerbiler er det naturlige skridt videre for mig, men det er også en helt ny verden. En gokart er lille, simpel og helt åben, mens en Super GT-bil er en stor, lukket racerbil med affjedring og mange flere kræfter. Det er en anden måde at køre ræs på, og jeg har meget at lære i min debutsæson. Heldigvis har jeg de bedste folk omkring mig, og stor tak til Jesper Carlsen og ikke mindst til mine sponsorer for at tro på mine evner og gøre dét her muligt for mig. Det bliver vildt spændende, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, lyder det fra Christian Jørgensen.


Christian Jørgensen til start i Super GT Danmark.
(Foto: Carlos Communication)

– Hos Dansk Automobil Sports Union valgte vi Christian som Danmarks repræsentant i FIA Karting Academy Trophy, fordi han udviser en imponerende metodik og selvbevidsthed. Christian har de seneste år udviklet sig eksplosivt, og med skiftet til bilsport besidder han alle forudsætninger til at fortsætte denne udvikling i sin vej mod en professionel karriere, siger Talentansvarlig hos Dansk Automobil Sports Union, Jacob Nørtoft.

OK Oktan 100 Super GT Danmark har eksisteret siden 2015 og er kendt for at levere tæt, underholdende og actionfyldt ræs. De fransk producerede biler er identisk opbygget med samme motorer, stålramme og karrosserier i glasfiber og adskiller sig således kun i deres forskellige udvendige designs. Dette koncept gør kampen jævnbyrdig og øger fokus på den enkelte kørers performance.

Super GT-serien udgøres af to forskellige klasser, hvor Christian Jørgensen stiller op i 2L-klassen, hvor de blot 750 kilo tunge biler er udstyret med 2,0-litersmotorer med omkring 230 hestekræfter.


Christian Jørgensen til start i Super GT Danmark.
(Foto: Carlos Communication)

2023-udgaven af OK Oktan 100 Super GT Danmark består af seks løbsweekender, og 2023-sæsonen skydes i gang på Padborg Park den 30. april. Samtlige løb transmitteres live med kommentatorer på seriens egen YouTube-kanal, hvor der også sendes interview med kørerne.

– Vi er enormt glade for at have indgået en aftale med Christian Jørgensen, hvilket følger vores koncept om at være et team, som plukker de mest lovende talenter fra gokartsporten og hjælper dem med at fortsætte udviklingen i racerbiler. Christian har trods sin unge alder et stærkt og fokuseret drive, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kan nå langt sammen, lyder det fra teamchef Jesper Carlsen.

Jesper Carlsen oplyser, at det nye team samt hovedsponsor vil blive annonceret i løbet af marts.

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj