Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Asian Le Mans Series

Mikkel Jensen og Frederik Schandorff klar til fire ræs på to weekender

Asian
Le Mans
Series 

10/02/23 

Asian Le Mans SeriesDet danske makkerpar teamer igen op med japanske Car Guy Racing for et lynmesterskab i Asian Le Mans Series. Første og anden afdeling afvikles i Dubai den kommende weekend.
 


(Foto: Car Guy Racing)

Mikkel Jensen og Frederik Schandorff delte sidste år en Ferrari 488 med japanske Takeshi Kimura i European Le Mans Series og på Le Mans. Samarbejdet udløste en stærk podieplacering i det europæiske langdistancemesterskab, hvilket fik den japanske bronzekører til at opsætte endnu et program sammen med de to danske racerkørere.


(Foto: Car Guy Racing)

Denne gang gælder det Asian Le Mans Series, som består af fire firetimersløb, der afvikles på blot to weekender på henholdsvis Dubai Autodrome og Formel 1-banen Yas Marina i Abu Dhabi. Et kompakt format, som oprindeligt blev udviklet mens Covid-19-pandemien hærgede, men som viste sig så populært, at det nu afvikles for tredje gang i træk.


(Foto: Car Guy Racing)

Dette års udgave af Asian Le Mans Series kan igen præsentere en spækket deltagerliste bestående af hele 48 biler fordelt på tre klasser. Jensen, Schandorff og Kimura skal i den store GT3-klasse kæmpe mod 23 andre biler fra topteams supporteret af mærker som Porsche, Lamborghini, Mercedes-AMG og Aston Martin.


(Foto: Car Guy Racing)

– Det er fedt at være tilbage i Asian Le Mans, som i min verden er et af de fedeste mesterskaber overhovedet. Vi taler fire heftige langdistanceløb på ni dage, hvor der er mindre fokus på træning og mere fokus på ræs. Det bliver mit sidste mesterskab med Car Guy Racing og Takeshi (Kimura, red.) for denne gang, inden jeg rejser videre med Peugeot og Hypercar. Så det bliver lidt vemodigt, men jeg glæder mig til at komme ud og køre noget godt ræs og håber naturligvis på, at vi kan afslutte vores samarbejde med et topresultat, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Car Guy Racing)

– Det er kæmpe skift at tage hul på så intenst et mesterskab som Asian Le Mans Series efter et 24-timersløb på Daytona, hvor vi brugte over en uge på at teste og forberede. Her er det helt anderledes med minimal træning og masser af ræs. Det bliver benhårdt, for det er et skarpt GT3-felt vi er oppe imod, og der bliver kamp til stregen, da det er sidste mulighed for at vinde en billet til dette års Le Mans. Jeg forudser heftige kampe, og så ser jeg ellers frem til to uger og fire løb med fuld gas, lyder det fra Frederik Schandorff.


(Foto: Car Guy Racing)

Træningen til første og anden afdeling af 2023-udgaven af Asian Le Mans Series på Dubai Autodrome begynder fredag og efterfølges af kvalifikation og løb lørdag og søndag. Begge dage flages firetimersløbet grønt klokken 15.00 lokal tid – det er klokken 12.00 i Danmark.

Alle afdelinger af Asian Le Mans Series kan følges live på seriens eget website.

ASIAN LE MANS SERIES
TIDS PLAN – DUBAI AUTODROME


Fredag d. 10. februar
14.40 (11.40) – Practice #1 (90 min)
17.40 (14.40) – Practice #2 (90 min)

Lørdag d. 11. februar
09.20 (06.20) – Qualifying
15.00 (12.00) – RACE #1 (4 hours)

Søndag d. 12. februar
15.00 (12.00) – RACE #2 (4 hours)

FØLG MED LIVE

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Mikkel Jensen
  • Dubai Autodrome
  • 11/02/23 - Dubai Autodrome - Asian Le Mans Series
  • 12/02/23 - Dubai Autodrome - Asian Le Mans Series
  •