Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Forberedelserne til EM i Rødby skrider frem

Go Kart 
02/02/23 

Når Rødby Karting Ring i juni lægger asfalt til ikke mindre end to internationale arrangementer – herunder en afdeling af europamesterskaberne i karting – så er der sket markante forbedringer på anlægget på rekordtid.
 

To weekender med 180+ deltagere til hvert arrangement – og hertil det ofte store følge, der er med motorsportsudøvere med mekanikere, ingeniører, familie og venner – det er hvad Rødby Go-Kart Klub står over for. Og forberedelserne er i fuld gang på gokartbanen ved Rødby Havn.


Starten går til DIF DM i Rødby ved tidligere lejlighed
(Foto: DASU / Bo Skovfoged)

De 1.246 meter asfalt, der udgør den internationale gokartbane i Rødby, har været klar siden 2018, hvor banen blev indviet. Men faciliteterne uden for banen og enkelte detaljer har krævet opdateringer for at internationale arrangementer i den kaliber, der rammer Rødby til juni, vil komme forbi. Og arbejdet er i fuld gang.


Ny pit
(Foto: DASU)

”Et af de største anlægsarbejder, der skal laves før vi er klar til de internationale løb er en fordobling af pitarealet, altså der hvor telte, gokarts og trailere er stillet op, og hvor man kan komme helt tæt på teamsene og kørerne, der skruer på gokarterne. Når det står færdigt, så har vi 10.000 m2 pitareal, men vi har været udfordret lidt på anlægningen – først af frost i december, og nu senest af de store mængder nedbør. Men vi håber og tror på, at vi kan få den sidste nivellering og så asfalt på,” siger Erik Lystrup, formand i Rødby Go-Kart Klub.


Ny pit
(Foto: DASU)

Men det er ikke blot underlaget, der står over for en opgradering – også flere af bygningerne på baneanlægget, skal udvides, mens helt nye vil dukke op.


Dommertårnet ved siden af banen bliver mere end udvidet
(Foto: DASU)

Dommertårnet ved siden af banen bliver mere end udvidet også, da dette skal kunne rumme flere personer ved et internationalt løb. Også her er en fordobling af arealet nødvendig, og det arbejde er også i fuld gang. Der bliver både plads til dommere, banespeakere samt mødelokaler. Der skal også rejses bygninger, der skal huse teknisk kontrol. Her arbejder klubben dog på en midlertidig løsning i form at store, opvarmede – eller nedkølede teltet, alt efter det danske sommervejr i juni.

”Vi arbejder hårdt på de store anlægsarbejder og på de mindre justeringer og forbedringer, der skal til rundt omkring, og vi håber vejret er med os, så vi kan komme helt i mål i god tid inden løbene. Men når alle faciliteterne er klar, så vil langt de fleste af dem komme os, vores medlemmer og alle der benytter anlægget til gode fremadrettet,” siger Erik Lystrup.


Dommertårnet ved siden af banen bliver mere end udvidet
(Foto: DASU)


Dommertårnet ved siden af banen bliver mere end udvidet
(Foto: DASU)

Klubben i Rødby lægger også asfalt til den højeste serie i dansk karting, Danish Karting League i midten af april. Inden da skal arbejdet gerne være fuldført.

Rødby Go-Kart Klub står selv for udgifterne, men der arbejdes på støtte fra flere fronter. Den lollandske klub håber dog på at flere lokale virksomheder vil indgå i et samarbejde. Selve løbene vil også give indtægter til klubben, der dog har behov for midler før dette for til anlægsarbejdet. Det anslås, at der vil være omkring 100 deltagere til Danish Karting League 15. april og mindst 180 deltagere til de to internationale løb i juni. Og hver deltager har et følge på ofte 4-5 personer. Ind i mellem vil deltagerne komme fra hele Europa for at træne på baneanlægget.

Du kan finde mere information på vores dedikerede hjemmeside til de internationale løb på eurokartingdenmark.com.