Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Klar til ”De lange knives nat” i historisk ”Monte”

Rally Monte-Carlo
Historique 

31/01/23 

Tirsdag har bragt hele deltagerfeltet i verdens største historiske rally, det ugelange Rallye Monte-Carlo Historique, tilbage fra det centrale Frankrig til Monaco. Natten mellem tirsdag og onsdag bliver rallyets hårdeste med passage over løbets højeste bjergpas, det 1608 meter høje Col de Turini, i det, der kaldes ”De lange knives nat.”
 


Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen
(Foto: Torben Weber Andersen)

Et ud af de syv danske hold er i gang med at levere en fremragende præstation. Det er søn/far-mandskabet Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund, og vinderen af løbet i 2002, Otto Kristensen, Tune, i Lancia Fulva HF fra 1968. De er i løbet af i dag rykket frem nr. 19 til nr. 12. På specialetape 13 blev de nr. 2 af alle 255 deltagende mandskaber. En placering i løbets top 10 er inden for rækkevidde.


Lars Hindsgaul og Arne Pagh
(Foto: Torben Weber Andersen)

Lars Hindsgaul, Assens, og Arne Pagh, Strib, i Fiat 128 Coupé fra 1972 har i dag kørt sig 40 placeringer op fra nr. 115 til 75. De er nu næstbedst placerede danske mandskab.


Jan Østergaard og Mette Rygaard
(Foto: Torben Weber Andersen)

Jan Østergaard og Mette Rygaard, Juelsminde, i Porsche 924 Turbo fra 1979 har tabt fire placeringer og er nu nr. 84 i løbet.


Søren Bunk Jensen og Jakob Knudsen
(Foto: Torben Weber Andersen)

Søren Bunk Jensen og Jakob Knudsen, Skanderborg, i Porsche 911 SC fra 1978, er rykket frem fra nr. 93 til 87. Og så har de i dag sat bedste tid af alle 255 mandskaber på specialetape 14, mens de på specialetape 13 blev nr. 5. Det lover godt for fremtidige deltagelser i løbet.


Henrik Bjerregaard og Jaromir Svec
(Foto: Torben Weber Andersen)

Henrik Bjerregaard, Monaco, og Jaromir Svec, Tjekkiet, løbets vindere i 2020, i Ford Escort RS 2000 Mk II fra 1979, har i dag kørt sig syv placeringer frem fra nr. 96 til 89.


Per Vilslev og Erik Andersen
(Foto: Torben Weber Andersen)

Per Vilslev, Hillerød og Erik Andersen, Virum/Kolding i Opel Kadett GT/E fra 1978, der længe lå i top 20, havde stort tidstab i går, men i dag har de kørt sig frem fra nr. 101 til 95. Som en trøst for deres uheld, kørte de sig på specialetape 12 ind på en tiendeplads.


Arne Fasberg og Bent Fasberg
(Foto: Torben Weber Andersen)

Debutanterne Arne Fasberg, Karlslunde, og Bent Fasberg, Tune, i Hillmann Avenger fra 1973 kører fortsat godt og stabilt og er rykket op fra nr. 112 til 106. Hvis de som debutanter kan nå i top 100 i deres første ”Monte”, vil det være et særdeles godt resultat.


Hans Kolby og Poul Erik-Hansen
(Foto: Torben Weber Andersen)

Hans Kolby, England/Lem, og Poul Erik-Hansen, Lystrup, Lancia Fulvia 1600 HF fra 1971 udgik af løbet i går.

Rallye Monte-Carlo Historique slutter onsdag morgen den 1. februar i på Formel 1-banen i Monaco efter to yderst krævende bjergprøver i Alperne nord for Monaco. Den sidste nat sker der traditionelt store skift i deltagernes placeringer på grund af de store udfordringer i bjergene. 255 mandskaber ud af 275 startende er stadig med i rallyet.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 01/02/23 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •