Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Podieresultat til Frederik Schandorff i 24-timersløbet på Daytona

IMSA 
30/01/23 

Danskeren sikrede sig en podiesejr i det benhårde amerikanske 24-timersløb, da han sammen med McLaren-teamet Inception Racing krydsede målstregen på Daytona International Speedway søndag aften dansk tid.
 


(Foto: Inception Racing)

Årets 24-timersløb på Daytona International Speedway udløste en tredjeplads til Frederik Schandorff, Brendan Iribe, Ollie Millroy, Marvin Kirchöfer og resten af Inception Racing. Således tog det blot to forsøg for det amerikanske McLaren-team at komme på podiet i den verdensberømte amerikanske klassiker, som samtidig er sæsonåbneren for IMSA WeatherTech SportsCar Championship.


(Foto: Inception Racing)

Den 26-årige dansker debuterede på Daytona med Inception Racing sidste år, men dengang blev holdet ramt af tekniske problemer som sendte dem ud af kampen om sejren og det eftertragtede Rolex-ur, som medfølger.


(Foto: Inception Racing)

I år gik det markant bedre, ikke mindst takket være Frederik Schandorff, som i sit første stint i lørdag aften overtog den røde McLaren 720S GT3 på en sjetteplads, kæmpede sig op gennem feltet – og gav den videre på en føring i GTD-klassen, endda foran de højere rangerede GTD Pro-biler.


(Foto: Inception Racing)

Alligevel lykkedes det ikke at nå drømmen om en Daytona-sejr for holdet, som var med i kampen til det sidste. Motorproblemer og et misset kald til pitlane fik hård konsekvens for Schandorff og resten af teamet, som dog alligevel kan se tilbage på løbet med overvejende tilfredshed.


(Foto: Inception Racing)

– Vi kørte generelt et godt ræs og var med i kampen hele vejen, akkurat som vi havde håbet. Desværre oplevede vi allerede under mit første stint cirka halvvejs i løbet, at motoren begyndte miste effekt, og mekanikerne måtte løbende fylde olie på i forbindelse med vores pitstop. Det betød, at vi ikke kunne køre de samme lave omgangstider, som vi nåede under forberedelserne, og til sidst i løbet var de to førende Aston Martin-teams bare for hurtige. Samtidig missede vi at kalde bilen i pit under en full course yellow, hvilket satte os ekstra bagud, forklarer Frederik Schandorff.


(Foto: Inception Racing)

– På den positive side gennemførte vi løbet med en podiesejr og har dermed taget hul på 2023-sæsonen på en fed måde. Teamet udvikler sig hele tiden, og vi har lært meget fra vores debut sidste år. Jeg er sikker på, at sejrene nok skal komme, og jeg ser virkelig frem til at komme tilbage i kampen, når vi stiller op til 12-timersløbet på Sebring i marts.


(Foto: Inception Racing)

Næste opgave for Frederik Schandorff og resten af Inception Racing er netop det legendariske 12 Hours of Sebring, som afvikles på Sebring International Raceway i Florida den 18. marts. Inden da stiller Schandorff op i Asian Le Mans Series sammen med Car Guy Racing, når første afdeling afvikles den 11. februar på Dubai Autodrome.


(Foto: Inception Racing)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se highlights fra løbet her:

Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Daytona
  • 29/01/23 - Daytona - IMSA
  •