Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Hård kamp i Florida: Jan Magnussen sluttede sekser på Daytona

IMSA 
30/01/23 

Det blev et udfordrende Daytona-ræs for Jan Magnussen og resten af MDK Motorsports, som kørte den nye Porsche 911 GT3 R over målstregen på en sjetteplads i 24-timersløbet.
 


(Foto: MDK Motorsports)

Det blev til en sjetteplads i GTD Pro-klassen for Jan Magnussen, Mark Kvamme, Trenton Estep og Jason Hart i årets udgave af 24-timersløbet på Daytona, som fik det ternede flag søndag aften dansk tid. Ligesom de øvrige Porsche-teams kæmpede det amerikanske hold med en stækket udgave af den nye Porsche 911 GT3 R, som var ude af stand til at kæmpe mod de øvrige biler i GTD- og GTD Pro-klassen.


(Foto: MDK Motorsports)

– Først og fremmest var det fedt at gennemføre ræset og krydse målstregen med MDK Motorsports, som er et helt nyt team i IMSA-serien. 24-timersløbet på Daytona er et af verdens hårdeste langdistanceløb, og alene at komme igennem løbet uden skader eller nedbrud er lidt af en bedrift. Ikke mindst som et nyt team med en helt ny bil, nyt mandskab og nyt udstyr. Det har været en vild og effektiv shake-down-test af programmet. Stærkt arbejde og godt kæmpet af hele holdet, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: MDK Motorsports)

– Når dét er sagt, så har det været frustrerende at stille til start i et racerløb, hvor vi på forhånd vidste, at vi ville være mellem to og tre sekunder fra de hurtigste biler i vores klasse på hver eneste omgang. IMSA-organisationen har givet den nye Porsche 911 GT3 R en lige lovlig hård Balance of Performance-regulering (programmet, som udligner styrkeforholdet mellem bilmærkerne, red.), hvilket betyder, at vi har manglet power og fart. Udover det har bilen imidlertid fungeret godt og stabilt, så vi håber på, at der kommer en regulering inden næste afdeling, så vi forhåbentligt kan være til at kæmpe om et topresultat.


(Foto: MDK Motorsports)

Næste opgave for Jan Magnussen, Mark Kvamme, Trenton Estep og resten af MDK Motorsports bliver anden afdeling af Michelin Endurance Cup, 12 Hours of Sebring, som finder sted på Sebring International Raceway den 18. marts.


(Foto: MDK Motorsports)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se highlights fra løbet her:

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 29/01/23 - Daytona - IMSA
  •