Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Mikkel Jensen ude af årets 24-timersløb på Daytona: Kæmpe skuffelse

IMSA 
29/01/23 

Den danske Peugeot-fabrikskører måtte sammen med resten af holdet fra TDS Racing trække sig ud af Rolex-løbet efter et voldsomt crash. Danskeren nåede at føre løbet.
 


(Foto: TDS Racing / Regis Lefebure)

2023-udgaven af Rolex 24 at Daytona blev en skuffende forestilling for Mikkel Jensen og hans tre teamkammerater fra franske TDS Racing. Firkløveret havde vist gode takter i forberedelserne op til det store 24-timersløb, som blev flaget grønt klokken 13.40 lokal tid – men allerede lidt før klokken 20.00 måtte holdets mekanikere på en omfattende opgave i garagen efter et crash af holdets bronzekører, Steven Thomas, som fik kontakt med en GT-bil og ramte ydermuren ved indgangen til banens berygtede busstop-chikane.


(Foto: TDS Racing / Regis Lefebure)

Kort forinden havde Mikkel Jensen netop overstået et solidt dobbeltstint, hvor danskeren kørte TDS Racing frem til en føring i LMP2-klassen før sit pitstop.

Crewet fik på imponerende vis bygget den svært beskadigede Oreca 07 LMP2-racer op igen og sendt bilen tilbage på banen. Turen i garagen havde imidlertid kostet teamet 28 omgange, og det blev kort efter besluttet at spare kræfterne og trække bilen ud af løbet.


(Foto: TDS Racing / Regis Lefebure)

– Det er en kæmpe skuffelse, som det tager noget tid at fordøje. Vi har haft en optimal forberedelse til det her løb og havde sat os op til at op til at sikre et godt resultat og komme stærkt fra start på sæsonen med vores nye setup. Løbet startede godt, og i vores sidste pitstop inden uheldet førte vi LMP2-klassen med 40 sekunder til nærmeste konkurrent. Dét er selvfølgelig ingenting i et 24-timersløb, hvor man kun har overstået de seks første timer. Men vi var godt med i toppen, da det pludselig var det slut, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: TDS Racing)

– Daytona er virkelig en hård nød at knække. Jeg håber at få revanche næste år. Det har teamet i hvert fald fortjent. Stor tak til hele holdet for et fantastisk arbejde. Vi vender tilbage stærkere på Sebring i marts.


(Foto: TDS Racing / Regis Lefebure)

Næste opgave for Mikkel Jensen, Steven Thomas og Scott Huffaker er anden afdeling af WeatherTech SportsCar Championship, det berømte 12 Hours of Sebring, som afvikles den 18. marts på Sebring International Raceway i Florida.


(Foto: TDS Racing)

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Se highlights fra løbet her:

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Daytona
  • 29/01/23 - Daytona - IMSA
  •