Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Michael Christensen klar til international debut af ny Porsche på Daytona

IMSA 
27/01/23 

Når Michael Christensen i weekenden stiller til start for Porsche i det store klassiske amerikanske sportsvognsløb, 24 timers løbet på Daytona, vil der være stor international bevågenhed. Det bliver det første 24 timers løb, hvor flere store bilfabrikker indsætter deres nye hybridbiler i prototypeklassen, samme klasse der også skal køre om den generelle sejr på Le Mans og i VM-serien.
 

Michael Christensen, der er fabrikskører for Porsche, stiller for første gang til start i den hurtigste GTP-klasse, når han skal debutere Porsches nye hybrid prototype Porsche 963, som han skal dele med australske Matt Campbell og den brasilianske tidligere Formel 1 kører Felipe Nasr. Trioen skal dele Porschen med startnummer 7.

Weekendens løb på Daytona er den 61. udgave af 24 timers løbet og meget passende er der i alt 61 biler til start, fordelt på 5 klasser. 9 biler stiller til start i den hurtigste klasse GTP og det er her, Michael Christensen skal være med til at kæmpe om den generelle sejr. Men der bliver hård kamp om sejren, da der udover de to fabriksbiler fra Porsche, er tre fabriksbiler fra Cadillac, to fra BMW og to fra Acura. De nye hybridbiler har bragt en kæmpe interesse for sportsvognsracing og i løbet af året kan motorsportsfans se mærker som Porsche, Ferrari, Peugeot, BMW, Lamborghini, Cadillac, Acura kæmpe om den generelle sejr i sportsvognsløb på blandt andet Le Mans, Sebring, i VM-serien og i den amerikanske IMSA-serie.

Michael Christensen sejrede ved 24 timers løbet på Daytona i GTD-klassen i 2017. Den gang var det i en Porsche 911 GT3. Men Porsche har også haft masser af succes og i de hidtige 61 løb har Porsche sejret generelt i 18 løb.

”Vi glæder os helt vildt til at debutere den nye Porsche” fortæller Michael Christensen. ”Der er gået mere end et år med test og udvikling og vi har kørt 30.000 km. med bilen og nu skal den endelig stå sin prøve. Men vi er ikke i tvivl om, at det bliver et rigtig hårdt løb. Der er stor prestige i at vinde det første løb med de nye hybrid prototyper. Acura ser ud til at have en rigtig god bil, men Cadillac er måske den af vores konkurrenter der har haft den stærkeste forberedelse. Vores nye team er også stærkt og jeg har et par gode holdkammerater. Men jeg tror ikke, at der er nogle der kommer igennem de 24 timer uden at opleve problemer med bilerne, så jeg tror løbet i høj grad løbet kommer til at dreje sig om holdbarhed.”

24 timers løbet på Daytona starter lørdag den 28. januar kl. 13.40 lokal tid, hvilket er kl. 19.40 dansk tid. Løbet kan streames live på www.imsa.tv

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Daytona
  • 29/01/23 - Daytona - IMSA
  •