Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 4 UAE

Ny bane og nye udfordringer venter Theodor Jensen

Formula 4 UAE 
23/01/23 

I weekenden er den randrusianske racerkører tilbage bag rattet i Formula 4 UAE Championship. Anden og tredje afdeling af mesterskabet køres på Kuwait Motor Town; et næsten nybygget motorsportsanlæg beliggende syd for Kuwait City.
 


(Foto: Dutch PhotoAgency)

For både Theodor og langt størstedelen af konkurrenterne er Kuwait Motor Town en ny og uprøvet racerbane. Banen har kun få sæsoner på bagen, så det har heller ikke været muligt at lære den at kende i simulatoren inden afrejse. Det er dog ikke nok til at tage pusten fra Theodor:

- Jeg har set en del video fra banen, nu hvor jeg ikke har kunnet køre den i simulatoren, og ud fra det ser det ud til at være en bane med hurtige sving. Det er nok dér, jeg har mest at lære, så jeg glæder mig til en weekend med masser af potentiale for at udvikle mig som racerkører, siger Theodor Jensen, der håber at bygge videre på den gode udvikling fra årets første løbsweekend:

- Det gik rigtig fint i Dubai, og jeg kunne se mine forbedringer tydeligt i løbet af weekenden. Hvis jeg kan fortsætte på samme måde i Kuwait, tror jeg at det kan blive rigtig godt, siger Theodor Jensen, der i starten af ugen rejser til Kuwait for at mødes med sit franske team, SAINTéLOC Racing.


(Foto: Dutch PhotoAgency)

Som et ekstra krydderi på oplevelsen er der bare én hviledag efter lørdagens to løb, før det hele starter forfra. Allerede mandag starter tredje afdeling af mesterskabet, hvor der køres træning på banen inden tirsdag og onsdag byder på kvalifikation og tre løb.

- Det bliver lidt specielt at køre racerløb på hverdage, men på den måde burde vi da kunne holde os skarpe til tredje afdeling, siger Theodor.

Kuwait Motor Town er designet af den anerkendte banedesigner, Herman Tilke, som også står bag en række af Formel 1-sæsonens nyere baner. Banen består af 20 sving fordelt på 5.609 meter asfalt. Udover banelayoutet, som Theodor og Formel 4-feltet skal køre på, er der også baner til dragracing, motocross og gokart.

- Jeg glæder mig til at opleve banen, og så håber jeg at få en masse god læring med hjem i bagagen. Måske endda også et godt resultat, men lige nu er det de langsigtede resultater, jeg arbejder for, slutter Theodor Jensen.

SÅDAN FØLGER DU MED I F4 UAE

Alle løb vises live på F4 UAE's Youtubekanal
📺 F4 UAE Youtube

Tidsplan for 2. afdeling af F4 UAE

*alle tider er dansk tid

Fredag den 27. januar
13.45 - Race 1

Lørdag den 28. januar
07.40 - Race 2
12.25 - Race 3

Tidsplan for 3. afdeling af F4 UAE

Tirsdag den 31. januar
13.45 - Race 1

Onsdag den 1. februar
06.15 - Race 2
10.15 - Race 3

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Kuwait Motor Town
  • 28/01/23 - Kuwait Motor Town - Formula 4 UAE
  •