Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Theodor Jensen jagter en international racerkarriere

Formel 4 
22/12/22 

Den 16-årige randrusianer har efter flotte resultater i sin første motorsportssæson valgt at satse stort i 2023. Deltagelse i hele tre Formel 4-mesterskaber skal skabe det sportslige grundlag for at komme videre mod de store mesterskaber.
 

Theodor Jensen debuterede i motorsport i 2022, hvor han i det danske Formel 4-mesterskab kørte flere topplaceringer hjem sammen med Team FormulaSport. Det har givet blod på tanden, og allerede i januar måned starter 2023-sæsonen i Formula 4 UAE Championship, som køres på baner i De Forenede Arabiske Emirater.

- Jeg har fået bevist, at jeg har hvad der skal til for at skabe mig en karriere i motorsport, og det skal der bygges videre på næste år, fortæller Theodor Jensen, som forud for sin debut i Formel 4 ikke havde anden erfaring end hundredevis af timer bag rattet i sin simulator hjemme på værelset.

- Nu vil jeg gøre forsøget og se, om jeg kan arbejde mig vej til en karriere som racerkører. Næste år kommer jeg til at køre rigtig meget for at få de erfaringer, som mange af mine konkurrenter har brugt mange år på at gøre sig, og så håber jeg at jeg kan tage skridtet videre til et større mesterskab i 2024.

Deltagelsen i Formula 4 UAE bliver for Theodors vedkommende i samarbejde med det franske team SAINTéLOC Racing, som han i efteråret har kørt løb med i det spanske Formel 4-mesterskab. Når vintersæsonen er afsluttet, fortsætter Theodor sæsonen i henholdsvis det danske og spanske mesterskab.

- Det bliver helt sikkert en travl sæson, men jeg glæder mig til at udvikle mig som både racerkører og som menneske. Jeg har været i gang med forberedelserne i flere måneder allerede, og det bliver fedt at komme tilbage i en racerbil, siger Theodor Jensen, der er tilknyttet det franske motorsportstalentcenter, 3-2-1 Perform, hvor flere Formel 1-kørere også træner fysisk og mentalt for at blive knivskarpe.

Første løb i Formula 4 UAE Championship køres den 13-14. januar på Dubai Autodrome.

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Dubai Autodrome
  • 12/01/23 - Dubai Autodrome - Formula 4 UAE
  •